Srbija je već u polufinalu, pobeda nad Italijom donosi prvo mesto u grupi

Srbija je već u polufinalu, pobeda nad Italijom donosi prvo mesto u grupi

Bila je dovoljna samo jedna utakmica i jedna pobeda, pa da se Srbija plasira u polufinale odbojkaškog Gran Prija koji se igra u kineskom gradu Nanđingu.


Susret sa Italijom koja je savladala selekciju SAD i tako odvela obe ekipe dalje, je važan samo za poredak u grupi, što u krajnjoj liniji određuje sa kojim će se protivnikom srpske odbojkašice susresti u sledećoj fazi takmičenja. Međutim, ime narednog rivala će se doznati tek kada svoj meč završe Kina i Holandija jer se može dogoditi da u njihovoj grupi sve tri reprezentacije (treća je Brazil) na kraju imaju po jednu pobedu.

Iako je povela sa 2:0 u setovima, Srbija nije lako pobedila Amerikanke koje su se sabrale kada je delovalo da je pobednik utakmice odlučen i sa dva vezana osvojena seta uvela susret u taj-brejk. U odlučujućem petom setu srpske odbojkašice ni u jednom trenutku nisu ispuštale vođstvo, a ključni momenat je bio kada je Zoran Terzić zatražio čelindž posle pogrešno dosuđenog poena za SAD i bio u pravu. Rezultat je korigovan na 13:10 za Srbiju koja je ubrzo osvojila još dva poena i rešila meč u svoju korist. Najbolja na utakmici je bila Brankica Mihajlović koja je poentirala 25 puta.Srbija

Srbija i Italija se nišu previše često sretale na ovom elitnom takmičenju, tako da će ovaj okršaj biti tek četvrti po redu. Odbojkašice Zorana Terzića imaju jednu pobedu više, a u svim takmičenjima su bile bolje četiri puta na prethodnih pet mečeva, uključujući i trijumf u na Olimpijskim igrama u Riju.

Ono što navodi na uvažavanje protivnica je činjenica da je baš ta jedina pobeda Italijanki došla na prošlogodišnjem Gran priju.

Srbija je pre četiri godine poslednji put prošla među najbolje četiri selekcije na ovom takmičenju, a tada je završila na trećem mestu. U prvoj fazi tekućeg Gran prija, Srpkinje su poražene samo od Brazila i Japana, ostvarivši sve pobede u preostalih sedam utakmica.

Ni Italija nije dugo stigla ovako daleko na takmičenju, odnosno još od 2010. godine kada je na kraju osvojila treće mesto. Pobeda nad Amerikankama je peta uzastopna u okviru takmičenja za ovu selekciju koja u Kini uvek beleži dobre rezultate. Jedna od najboljih odbojkašica u sastavu je Paola Egonu, koja je protiv reprezentacije SAD ostvarila učinak od 32 poena!

Meridianbet pobedu Srbije plaća 1.50, a ostale kvote se nalaze ovde.


20.8.2016. Srebro je tu, odbojkašice najavljuju zlato!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *