Srbija može dalje samo uz trijumf nad Trikolorima!

Srbija može dalje samo uz trijumf nad Trikolorima!

Meč sa selekcijom SAD je možda mogao da ima i drugačiji tok i epilog, ali je Srbija pred više od deset hiljada posetilaca u Bašaida areni u Kuritibi, ipak izgubila i sebe dovela u situaciju da joj je protiv Francuske neophodna pobeda.


Međutim i ta pobeda mora da bude izražena razlikom od najmanje dva seta, inače će Svetska liga u odbojci već posle prve faze završnog turnira znati da će na kraju finalnog turnira imati novog šampiona.

Zimski uslovi se ne mogu koristiti kao razlog poraza pošto su oni bili identični i za protivničku ekipu, ali je ispalo da su se Amerikanci bolje prilagodili i savladali Orlove sa 3:1.

Srbija

Srbija je bila veoma blizu osvajanja drugog seta, ali je pri vođstvu 23.20, kada se očekivalo samo da se uzmu još dva poena i izjednači rezultat na 1:1 u setovima, odbojkaši SAD prave seriju od pet uzastopnih poena i potpuno preokreću rezultat.

Nikola Grbić je motivisao svoje igrače na bolju igru u trećem setu koji je osvojen sa 25:19, ali je to bilo sve što su do kraja Orlovi uspeli da urade.

U susretu protiv Francuske, Srbija bi trebalo da zaigra bolje iz razloga što je posle prvog meča bolje upoznata sa “hladnjikavim“ vremenskim uslovima u otvorenoj Bašaida areni. Dobre vesti za Grbića su i odlična igra koju je prikazao Aleksandar Atanasijević koji je propustio poslednjih šest utakmica u uvodnoj fazi Svetske lige i koji je sa 18 poena bio najbolji pojedinac u redovima srpske selekcije.

Francuska je stari rival Orlova i protivnik koji je u poslednje vreme uspešniji u međusobnim duelima. Naime, Trikolori su bili bolji u četiri poslednja okršaja (Svetsko i Evropsko prvenstvo, Svetska liga), dok je Srbija poslednji put slavila na prvenstvu Evrope 2011. godine!

Francuska je favorit u ovom duelu, ali je tim veća kvota na pobedu Grbićevih odbojkaša – Meridianbet je plaća 2.90, što ne bi trebalo propustiti.


5.7.2017. Svetska liga: Srbija ide na pobedu u “hokejaškim uslovima“ u Koritibi!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *