Srbija na putu povratka, Latvija ima da padne!

Srbija na putu povratka, Letonija ima da padne!

Sonja Petrović je zaslužila naziv ”žena-tim”, ali su i ostale košarkašice, pa čak i povređena Ana Dabović, u velikoj meri doprinele da Srbija u utakmici koja je značila biti ili ne biti i koja se igrala na sve ili ništa, savlada Sloveniju sa 19 poena razlike!


Pobeda Francuske nad Grčkom je srpskim košarkašicama donela drugo mesto i na papiru lakšeg protivnika u osmini finala, ili kako se to sada naziva, kvalifikacijama za četrvtfinale, utakmicu sa selekcijom Letonije.

Jedna od najboljih košarkašica u Evropi uopšte, Sonja Petrović, na terenu je pokazala da ima srce veće i od parketa na kome se igrala utakmica, a meč je završila sa 23 ubačena koša, šest uhvaćenih lopti i pet asistencija! Više od svega, doprinela je buđenju borbenosti ostalih igračica, među kojima se posebno istakla Maja Škorić sa 11 poena i šest skokova.

Osim na samom početku meča, koncentracija među srpskim reprezentativkama nije popuštala tokom celog trajanja utakmice što je donelo visok procenat šuta za dva poena od čak 60%, kao i šest izgubljenih lopti manje od svojih rivalki (12)!

srbija

Na redu je duel sa Letonijom u koji se ulazi sa odličnom atmosferom, ali i istim problemima koje je Srbija imala sa ključnim košarkašicama otkako su počele pripreme za prvenstvo Evrope. Međutim, primer da volja može da nadjača povredu na najbolji način je pokazala Petrovićeva, ali i Ana Dabović imponuje svojom željom da pomogne, iako je očito da su njene mogućnosti trenutno  ograničene.

Pobednik ovog susreta će morati da se suoči sa najvećim favoritom za titulu, reprezentacijom Španije, čiji poraz od Češke u poslednjem kolu grupne faze možda treba posmatrati kao taktički potez i ustupak domaćinu, nego kao sliku stvarne snage ove ekipe.

Srbija i Letonija su se srele u pripremnom periodu kada je Srbija bila bolja iako u sastavu nije imala Dabovićevu i Petrovićevu. Isti ishod je bio i na dva prethodna kontinentalna prvenstva, tako da šampionkama zasluženo pripada uloga favorita u ovoj utakmici.

Ekipa Stevana Karadžića će moguće probleme imati da umanji posledice odličnog skoka rivalki, koje su u tome jedna od boljih ekipa na turniru.

Predlog za tip je više od granice poena za Srbiju (72.5), a ostale Meridianbet kvote se nalaze ovde.


19.6.2017. Srbija – Slovenija: ili pobeda šampionki, ili pakovanje za put kući!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *