Srbija najveći favorit za zlato!

Srbija najveći favorit za zlato!

Petak je dan kada Srbija počinje svoj put ka željenom trofeju na Evropskom prvenstvu za odbojkašice koje i ovoga puta zajednički organizuju dve zemlje – Azerbejdžan i Gruzija.


Srpske odbojkašice prema mnogim procenama imaju najviše šansi da sa trona skinu pobedničku selekciju sa dva poslednja šampionata, ekipu Rusije, koja se kao i obično nalazi u krugu najvećih favorita zajedno sa reprezentacijama Italije, Turske i Holandije.

Od timova koji bi eventualno mogli da naprave neko iznenađenje spominju se Nemačka, vlasnica srebra iz 2013.godine, Belgija koja je te iste godine savladala Srbiju u borbi za bronzanu medalju, šampion iz 2003 i 2005, Poljska i domaćin Azerbejdžan.

Srbija se prema rečima selektora Zorana Terzića, nalazi u najtežoj grupi stacioniranoj u azerbejdžanskom gradu Gendži, u kojoj su takođe i Češka, Holandija i Belgija. Sistem takmičenja je takav da prvoplasirana ekipa odlazi direktno u četvrtfinale, dok reprezentacije koje u grupnoj fazi zauzmu drugo i treće mesto to pravo moraju da izbore u osmini finala.

Srbija

Poslednje takmičenje na kom su učestvovale srpske odbojkašice je ovogodišnji FIVB Gran pri gde su pobedom nad Kinom osvojile treće mesto iza pobedničke selekcije Brazila i Italije koja je bila druga. Godinu dana ranije Srbija je izgubila upravo od Kine u finalu Olimpijskih igara u Riju, a taj kontinuitet od tri uzastopna velika takmičenja (bronzana medalja sa Evropskog prvenstva 2015. godine) jeste jedan od glavnih razloga zbog kojih se od Terzićevih izabranica očekuje još jedna proslava na pobedničkom postolju, a da li će to biti na najvišem stepeniku videće se za nešto više od nedelju dana.

Glavna uzdanica u timu je Milena Rašić, članica turske ekipe Vakifbank iz Istanbula sa kojom je imala fantastičnu sezonu osvojivši ove godine CEV Ligu šampiona Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove koje je održano u Japanu!

Srpske odbojkašice prvu utakmicu igraju sa Češkom koju je pobedila u svih šest prethodnih duela bez ijednoog izgubljenog seta, uključujući i susret u kvalifikacijama za Svetski šampionat, odigran u maju ove godine. Među pobedama se nalaze i dve sa dva prethodna šampionata Starog kontinenta, kao i trijumfi u Gran priju, Ligi Evrope za reprezentacije i Evropskog prvenstva 2009. godine.

Meridianbet kvote za ovu utakmicu možete pogledati ovde.


5.8.2017. Srbija se bori za prvo Gran pri finale!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *