Samo u prvoj četvrtini Srbija okršaja koji je odlučivao o pobedniku Grupe C, Srbija nije uspela da mrežu Grčke zatrese više od dva puta

Srbija nastavlja takmičenje tek u utorak, protivnik Australija ili Brazil

Samo u prvoj četvrtini Srbija okršaja koji je odlučivao o pobedniku Grupe C, Srbija nije uspela da mrežu Grčke zatrese više od dva puta, ali u sledeće tri jeste pa su na kraju Delfini slavili još jednu ubedljivu pobedu, koja im je kao nagradu donela jedan dan odmora više.


Svetsko prvenstvo u vaterpolu će se nastaviti mečevima osmine finala koji se igraju u nedleju, ali će se srpski vaterpolisti za to vreme odmarati i čekati ishod okršaja Brazil – Australija da bi saznali ime protivnika u četvrtfinalu.

Iako rezultat duela sa Grcima govori suprotno, sama utakmica nije bila previše laka, barem ne u prvom delu kada je u jednom momentu rival imao prednost od 3:2. Međutim, ekipa Dejana Savića je do kraja tog dela igre napravila preokret i na odmor otišla sa vođstvom od jednog gola. Ono što je usledilo u drugom poluvremenu je već viđeno ne samo u bazenu Alfred Hajoš, već i na mnogim ranijim takmičenjima: zaključavanje odbrane, efikasna igra u napadu i epilog u vidu novog trijumfa trenutnog vlasnika svih najvećih vaterpolo trofeja na svetu.Srbija

Srbija je uz Hrvatsku jedina selekcija koja je grupnu fazu završila sa sve tri pobede, ali je statistički gledano uspešnija od svih ostalih u dva noseća činioca – broju datih i primljenih golova. Delfini su u proseku davali skoro 15 golova po utakmici (43), dok su primali tek nešto više od pet (16), a zanimljivo je da je jedina ekipa koja je uspela da im u svakoj četvrtini zatrese mrežu bila Južna Afrika, koja je sama jedva stizala da isprazni sopstvenu od ogromne količine primljenih pogodaka dok je boravila na prvenstvu (55)!

Susret sa Brazilom ili Australijom bi trebalo da se igra u utorak u kome će, bez obzira na ime protivnika, Delfini biti izraziti favoriti. Australija je savladana u svih osam prethodnih takmičarskih okršaja uključujući duel na šampionatu sveta pre dve godine, dok je Brazil posle četiri uzastopna poraza, uspeo da pobedi Srbiju na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju, ali je poznato kako su se one na kraju završile!


21.7.2017. Srbija pobedom protiv Grčke izbegava osminu finala


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *