Srbija - Rusija prvi dan: prvo Troicki, onda Đoković

Srbija – Rusija prvi dan: prvo Troicki, onda Đoković!

Sportski centar Čair je domaćin Dejvis kup duela u kome će tek drugi put u istoriji snage odmeriti Srbija i Rusija, timovi koji imaju tu čast da se nalaze na listi osvajača ovog prestižnog takmičenja.


Srbija je to učinila 2010. godine kada je u finalu pala Francuska, a publika posle meča prisustvovala čuvenom šišanju do glave srpskih reprezentativaca, dok je Rusija vlasnik dve Salatare do kojih je stizala 2002. i 2006. godine.

Čair je već na prvom treningu Orlova bio ispunjen posetiocima koji nisu želeli da čekaju da Đoković, Troicki, Lajović i Zimonjić počnu svoje mečeve da bi ih videli na delu, pa se može zamisliti kakva će atmosfera vladati u dvorani kada teniseri u petak izađu na teren.

Nenad Zimonjić se prihvatio uloge igrača-selektora, a pošto Janko Tipsarević nije mogao da učestvuje, njegov zadatak i nije bio previše težak. Kao i obično, on će igrati u dublu, dok su za singl zaduženi Đoković i Troicki. Sva trojica srpskih tenisera koje je Zimonjić odabrao se nalaze među 100 najboljih na rang listi.

Jasno je da je 12-stostruki Grend slem šampion Novak Đoković u centru pažnje, ali će prvi meč odigrati Viktor Troicki kome je protivnik Karen Kačanov.

Kačanov još nije napunio 21 godinu, a na ATP turu se nalazi na 52. mestu, što je trenutno najbolji plasman nekog ruskog tenisera. Troicki bi trebalo da bude visoko motivisan za pobedu u okršaju sa talentovanim protivnikom jer ga je Rus nadigrao u jedinom prethodnom susretu prošle godine u kineskom gradu Šengdu.

Đoković je izjavio da je pomalo iznenađen činjenicom da će mu se na terenu umesto Andreja Kuznjecova, suprotstaviti pet godina mlađi Danil Medvedev, koji kao i njegov kolega iz reprezentacije, Kačanov, još ima status 20-godišnjaka.

Ne treba posebno naglašavati da je Novak apsolutni favorit u susretu protiv bilo kog tenisera Zbornaje u ovom sastavu, pa tako i protiv Medvedeva koji trenutno zauzima 63. mesto u poretku na ATP listi.

Publika će u prepunom Čairu tražiti revanš za 2008. kada je Srbija u Moskvi poražena od Rusije predvođene Nikolajem Davidenkom.

Da li će Orlovi već posle prvog dana voditi sa 2:0 ili ćemo prisustvovati nekom iznenađenju. Meridianbet ima odličnu ponudu, pogledajte ovde.


2.2.2017. Dejvis kup: Novak Đoković puni Čair i na treningu!