Srbija u četvrtfinalu, čeka se Španija ili Hrvatska!

Srbija u četvrtfinalu, čeka se Španija ili Hrvatska!

Srbija je drugog dana osvojila i treći poen u duelu sa Rusijom i plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, gde će se susresti sa pobednikom meča Hrvatska – Španija, koji je neočekivano postao mnogo neizvesniji nego što je iko mogao da predvidi.


Posle prvog dana kada su Viktor Troicki i Novak Đoković ostvarili pobede u singlu protiv Karena Kačanova i Danila Medvedeva, u subotu je dubl u sastavu Zimonjić – Troicki uspeo da savlada ruski par Konstantin Kravčuk – Andrej Kuznjecov sa 3:1 u setovima.

Iako je već posle dva dana nadigravanja Srbija uspela da ostvari cilj, odnosno stigne do tri pobede, na terenu to nije izgledalo tako lako ni ubedljivo.

Najpre je Troicki morao da odigra čitavih pet setova sa trenutno najbolje plasiranim ruskim teniserom na ATP listi, Kačanovim, a onda je i Đoković svoj susret sa Medvedevim započeo gubitkom prvog seta.

Ipak, Đoković je uspeo da dobije sledeća dva, ali je Medvedev prekinuo susret i predao meč početkom četvrtog zbog ozbiljnih problema sa grčevima.

Ispalo je da su najlakše do trijumfa došli Troicki i Zimonjić, koji su odigrali odličan meč u dublu protiv uigranog para Zbornaje. Rusi su novom dublu Orlova oduzeli samo jedan set i to treći koji im je pripao posle taj-brejka.

Raspored za poslednji dan predviđa susrete Đoković – Kačanov i Troicki – Medvedev, ali je zbog već obezbeđenog plasmana sasvim izvesno da će šansu dobiti sveži Dušan Lajović, dok će se imena učesnika poslednjeg meča saznati uoči samog početka tog duela.


3.2.2017. Srbija – Rusija prvi dan: prvo Troicki, onda Đoković!