Srbija u četvrtfinalu posle samo dve utakmice!

Srbija u četvrtfinalu posle samo dve utakmice!

Posle drugog dana Evropskog prvenstva za odbojkašice, Srbija na svom ”računu” ima dve besprekorne pobede, pošto je u derbiju grupe savladala vicešampiona Evrope selekciju Holandije sa 3:0 u setovima!


Ta pobeda će biti dovoljna za prvo mesto u grupi D i direktan plasman u polufinale, jer je ostao još samo duel sa Belgijom, ekipom koja je do sada pokazala najmanje i protiv koje bi izabranice Zorana Terzića sebi mogle da dopuste čak i slabiji rezultat.

Možda bi tok utakmice izgledao drugačije, ili pobeda Srpkinja ne bi bila izražena tako ubedljivim rezultatom da se početni set nije završio onako kako se završio.

Naime, prvi set je ujedno bio najuzbudljiviji i najneizvesniji period igre u kome su srpske odbojkašice uspele da nadoknade prednost protivnica od četiri poena (22:18) i da ga na kraju osvoji neverovatnim rezultatom 29:27!

Drugi set je doneo potpunu nadmoć Srbije, da bi u trećem ponovo bila viđena velika borba, ali je rezultat na karju glasio 25:23 za Brankicu Mihajlović, Tijanu Bošković, Stefanu Veljković i ostale, što je značilo da je Srbija već drugog dana takmičenja obezbedila četvrtfinale!

Boškovićeva je upisala 27 poena, a Mihajlovićeva i Veljkovičeva po 14.

Srbija se u nedelju sastaje sa Belgijom sa kojom je odmeravala snage i na prethodna dva šampionata Starog kontinenta: 2013. godine Belgija je pobedila sa 3:2, da bi se srpske odbojkašice revanširale pre dve godine rezultatom 3:1. Rivalke su imale okršaj i u ovogodišnjem izdanju Gran prija, a rezultat je glasio 3:0 za selekciju koju uspešno vodi Zoran Terzić.


23.9.2017. Odbojka: Srbija želi revanš za Rio!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *