Srbija u Hamburgu, prvi rival Poljska!

Srbija u Hamburgu, prvi rival Poljska!

Bez obzira što je u Hamburg otputovala bez nekoliko važnih košarkaša, Srbija je i dalje favorit za pobedu na ovom košarkaškom turniru na kojem učestvuju i selekcije Nemačke, Poljske i Rusije.


Aleksandar Đorđević je na put poveo trinaestoricu košarkaša, s tim da je u konkurenciji za prvenstvo Evrope ostao još Nemanja Nedović koji se nalazi u Malagi gde treba da dobije krajnje rezultate stanja povrede ramena i naravno, kapiten Miloš Teodosić, koji u Beogradu završava poslednji deo tretmana oporavka, s tim da će se on će ekipi pridružiti u Atini na prestižnom Akropolis kupu.

Srbija

Đorđević je bio izričit u oceni da ambicije vezane za učešće na prvenstvu starog kontineta ostaju neizmenjene bez obzira na to ko se od košarkaša nalazi u timu. Zacrtani cilj je medalja, na šta nije uticao ni prilično veliki broj promena zbog kojih sadašnji sastav izgleda dosta drugačije od onog koji je Đorđević vratio sa olimpijskih igara u Riju sa srebrnom medaljom.

Srbija jeste favorit u Hamburgu, međutim možda je u ovom trenutku najvažnije od svega da još neko od košarkaša ne doživi povredu zbog koje bi morao da odustane od sve bližeg prvenstva i ma koliko je takve stvari nemoguće predvideti, sigurno je da će se u predstojećim mečevima voditi računa i tome.

Orlovi će za tri dana odigrati tri utakmice  – u petak je po programu predviđen duel sa Poljskom, s kojom Srbija nije igrala od Eurobasketa 2009. godine kada ju je pobedila sa 77:72, u subotu sa Rusijom, dok je za poslednji dan rezervisan okršaj sa Nemačkom.

Posle Hamburga, na redu je Akropolis kup i dobro poznati rivali Grčka, Italija, kao i sve bolja Gruzija.


17.8.2017. Srbija bez Raduljice na prvenstvu Evrope!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *