Srbija

Srbija želi gol u Dramenu!

Norveška je favorit za pobedu u Dramenu, ali je Srbija bliža odlasku na UEFA šampionat Evrope u kategoriji fudbalera do 21 godine! Razlog je to što su Orlovi u zemlju fjordova poneli prednost od 2:0 iz prvog susreta, što bi po nekoj fudbalskoj logici trebalo da bude dovoljno da se viziraju pasoši za Poljsku.
Baraž je nešto što većina ekipa želi da izbegne, ali ako se već mora, onda je povoljan rezultat iz prve utakmice jedan od načina da se ”izleči” neugodan osećaj koji izazivaju mečevi posle već završenih kvalifikacija.
Sastav selektora Tomislava Sivića je baš na taj način  obavio ogroman posao u Beogradu, a on lično veruje da će njegovi fudbaleri uspeti da na stadionu Marijenlast dovrše zadatak.
Orlovi će biti pojačani povratkom fudbalera Liverpula, Marka Grujića, a na terenu će se sigurno pojaviti i Sergej Milinković Savić i pored određenih zdravstvenih tegoba.
Selektor gostiju, kao i većina fudbalera ističu da bi postizanje jednog gola verovatno bilo dovoljno za plasman na prvenstvo. Da podsetimo da su golove na stadionu Partizana pre nekoliko dana postigli Uroš Đurđević i Kristofer Haraldsejd (autogol).
Inače, Srbija na prethodnih 11 takmičarskih utakmica nije zatresla mrežu svog protivnika samo na gostovanju u Sloveniji, gde je pre tačno godinu dana rezultat bio 2:0 za domaćina!
Norveška je u svojoj kvalifikacionoj grupi bila druga iza Engleske, a ispred Švajcarske, Kazahstana i BiH, dok je Srbija iza sebe ostavila Sloveniju, Republiku Irsku, Litvaniju i Andoru. Pobednik grupe 2 je bila Italija, iako su oba meča Orlova i Azura završena istim rezultatom (1:1).
Bolji bilans u međusobnim susretima je još jedna stvar koja ide na ruku Sivićevom timu, pošto je Srbija pored trijumfa pre nekoliko dana, pobedila i u dva prethodna okrašaja, odigrana 2009. godine.
Predlog za tip – X2 i 0-2 gola.
Utakmica počinje u 19 časova.