srbija

Srbija želi u četvrto uzastopno polufinale na prvenstvima Evrope!

Prema svemu prikazanom do sada, Srbija ne bi trebalo da ima problema da se plasira u polufinale CEV Evropskog prvenstva za odbojkašice, iako je Belorusija pokazala da spada u red selekcija koje se ne smeju potceniti.


Utakmica se igra u četvrtak uveče glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, u dvorani Nacionalna gimnastička arena koja je izgrađena za potrebe Evropskih igara održanih 2015. godine i u koju može da stane oko 9 hiljada posetilaca.

Srbija je jedina selekcija koja je četvrtfinale izborila bez ijednog izgubljenog seta, iako su grupu u kojoj se nalazila sa Češkom, Holandijom i Belgijom zbog kvaliteta ekipa u njoj, nazvali ”Grupom smrti”.

Dobro je poznata izreka da su četvrtfinalni mečevi najvažniji na svakom prvenstvu koje se igra po turnirskom principu takmičenja, jer pobeda donosi veliko olakšanje i mogućnost da se osvoji medalja, dok u slučaju poraza, šansa za poporavni ne postoji.

Selektor Zoran Terzić i srpske odbojkašice su svesne uloge favorita u ovoj utakmici, koja je uostalom sasvim zaslužena na osnovu razlike u kvalitetu, rejtinga u svetu odbojke kao i besporekornih pobeda u Azerbejdžanu.

srbija

Treba pomenuti još jedan interesantan podatak, a to je da je Srbija na tri prethodna Evropska prvenstva u četvrtfinalnim okršajima pobedila Poljsku, Italiju i Belgiju, dopustivši samo poslednjoj da joj uzme jedan set! Srpkinje su pre dve godine bile treće, a za sada jedina zlatna medalja je osvojena na prvenstvu 2011. godine koje je održano u Srbiji i Italiji.

Belorusija je ostvarila svoj najbolji plasman posle 1993 i 1995 godina kada je takođe igrala u četvrtfinalu. Ekipa koju vodi Pjotr Kilko je pokazala veliki karakter pobedom nad Češkom u osmini finala iako je izgubila prva dva seta, a kuriozitet je da je na isti način savladala Hrvatsku i grupnoj fazi.

Najefikasnija srpska odbojkašica je Tijana Bošković sa 60 poena u prethodna tri meča, a pored nje u četvrtfinalnom duelu se najviše očekuje od Brankice Mihajlović, Milene Rašić i Tijane Malešević.

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


24.9.2017. Srbija u četvrtfinalu posle samo dve utakmice!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *