U Sankt Petersburgu sastaju se dva srpska tenisera

Srpski dvoboj u Sankt Petersburgu za megdan Vavrinki

Viktor Troicki i Dušan Lajović će imati drugi međusobni duel u karijerama na ATP turniru u Sankt Petersburgu.

Dva srpska tenisera sastaju se u drugom kolu turnira u Rusiji, a onaj ko pobedi će ići na sjajnog Stana Vavrinku. Do sada su imali samo jedan međusobni duel u karijerama i tu je bolji bio Troicki, a Lajović će probati da izjednači u današnjem meču koji se igra od 12:30.

Troicki na turnir u Sankt Petersburgu dolazi posle iznenađujućeg poraza od Džareda Donaldsona u drugom kolu US Open. Pogotovo je takav rezultat iznenadio sve jer je na pripremama za US Open Viktor uspeo da dogura do polufinala u Vinston Salemu gde je od njega bolji bio Roberto Bautista Agu.

Ove sezone Troicki ima jednu osvojenu titulu, a u prvom kolu turnira u Rusiji savladao je Portugalca Gastaa Elijasa za samo sat vremena. BIlo je 6:2, 6:1 i on odmoran ulazi u ovaj meč.

Za razliku od 33. igrača sveta Dušan Lajović se nalazi u drugačijoj poziciji. Duci je trenutno 73. igrač na svetu, u Njujorku ga je u prvom kolu dobio Benoa Per, ali je u Sankt Petersburgu uspeo da iznenadi Fernanda Verdaska.

Iako je izgubio prvi set 6:2 nije gubio nadu, nastavio je da se bori i u šestom gemu drugog seta uspeo je da dođe do brejka koji je bio dovoljan za 1:1. U odlučujućem trećem setu je na startu izgubio svoj servis, ali posle vođstva Verdaska 2:0 u nastavku je osvojio sve gemove i prošao dalje.

Ko god bude pobednik ovog meča u narednom kolu imaće jako težak posao jer će igrati sa Stanom Vavrinkom koji je za manje od sat vremena počistio Lukaša Rosola 6:3, 6:1.