Stara ''mušterija'' stigla u Beograd, Zvezda protiv Baskonije za prekid loše serije!

Stara ”mušterija” stigla u Beograd, Zvezda protiv Baskonije za prekid loše serije!

Kvalitet u tako jakom takmičenju kao što je Evroliga, mora iznova da se dokazuje u svakoj pojedinačnoj utakmici, što je jedini mogući način opstanak kojem mora da se prikloni i Crvena Zvezda.


Crveno-beli su uspešno pregrupisali snage posle dva uzastopna poraza u kontinentalnom takmičenju i pobedom nad Zadrom u ABA ligi nisu dopustili da se trenutni loši rezultati iz Evrolige preliju i u regionalno takmičenje. Posle prvog dela susreta u kome su Zadrani držali priključak, Zvezda je izvanrednom odbranom u trećoj četvrtini napravila razliku od 20 poena, koju je domaćin do kraja uspeo samo da ublaži na pristojnih 12 (76:88).

U Beograd stiže Baskonija koja je posle dolaska Pedra Martineza počela da pruža igru u skladu sa visokim kvalitetom košarkaša koje ima u sastavu. Martinez je za sada uspeo u nameri da od skupa sjajnih individualaca napravi ekipu koja do rezultata želi da stigne timskom igrom. Primetno je poboljšana efikasnost, pa  Baskonija psle obavljene smene trenera postiže preko 94 koša u proseku.

Najefikasniji su dvojica košarkakaš koji su u timu bili i prethodne sezone – Rodrig Bubo i Toko Šengelija, od kojih je ovaj drugi i najbolji skakač u timu. Treba spomenuti da se u organizaciji igre nalaze iskusni Marselino Huertas i Džejson Grejndžer.

Zvezda

Ključ za pobedu Zvezde kojom bi se prekinula neprijatan niz od četiri izgubljene utakmice, trebalo bi da bude igranje odbrane na onom nivou koji je viđen u prelomnoj četvrtini meča u Zadru. Naravno, pomoglo bi i ako bi košarkaši Crveno-belih poboljšali učinak u napadu koji je trenutno sa prosekom od manje od 73 koša, drugi najslabiji u takmičenju. U tom smislu bi veći doprinos trebalo da daju još neki igrači pored već poslovično najboljih Bjelice, Ročestija i Antića.

Bjelica je inače dve sezone (2011-2013) proveo u ovom španskom ligašu, što znači da je upoznat sa atmosferom i metodima rada u tom klubu.

Gosti su favoriti sa 3,5 poena, dok je granica za ukupan broj koševa 158,5. U poslednja četiri meča u Evroligi, Zvezda je samo protiv Bamberga postigla više od 70 koševa, što je u ovom duelu praktično obaveza ako se želi pozitivan rezultat. To se vidi i po broju koševa u pobedama protiv Barselone (90) i Makabija (87).

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


24.2.2017. Evroliga: Zvezda zadala domaći, Baskonija i Efes “odgovaraju“ u petak!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *