https://meridianbet.rs/#/home/leagues/1557

Štokholm ”testira” talentovanog Zvereva

Teniski turnir u Štokholmu je jedan od tri događaja koji se ove nedelje održavaju na ATP turu, a spada u kategoriju 250. Turnir ima dugu tradiciju koja počinje 1969. godine kada je pobedio Nikola Pilić.
Od tada su na njemu učestvovali o osvajali titule mnogi teniski šampioni kakvi su Artur Eš, Bjorn Borg, Mats Vilander, Stefan Edberg, Džon Mekinro, Ivan Lendl, Boris Beker i Rodžer Federer.
Poslednjih nekoliko godina je obeležio Tomaš Berdih osvajujući tri od četiri prethodna turnira. Visoki Čeh će nažalost preskočiti ovogodišnje izdanje, ali je i pored njegovog izostanka sastav učesnika prilično jak.
Nekoliko ranijih pobednika se pojavilo u Štokholmu, od kojih je jedan već na putu kući, a radi se o Kipraninu Bagdatisu, šampionu iz 2009. godine, koji je poražen u prvom kolu od Kevina Andersona.
Od onih koji su pored njega u glavnom gradu Švedske osvajali titulu, u konkurenciji su preostali su Grigor Dimitrov (2013), Gael Monfils (2011) i Ivo Karlović (2007). Njih trojica su ovim redom i izabrani za nosioce na turniru koji se igra na tvrdoj podlozi, sa nagradnim fondom od preko pola milion evra.
Pored navedene trojice, ima još par tenisera koji pretenduju na dobar rezultat. Jedan od njih je u ovom trenutku ponajbolji mladi teniser na ATP turu, Aleksander Zverev. Ako mladog Nemca ne savlada umor, mogao bi publici u Štokholmu da pokaže zbog čega se od njega u budućnosti očekuju veliki rezultati. Zvereva u prvom kolu očekuje Francuz Manarino, što će biti njihov prvi okršaj.
Meč dana je definitivno sedmi međusobni susret Džona Iznera i Huana Martina Del Potra, koji će posle letošnjeg okršaja u Kvinsu, po drugi put ove sezone odmetiri snage.
Argentinac vodi u pobedama sa 4:2, ali je Amerikanac svoja dva trijumfa ostvario upravo u dva poslednja susreta sa Del Potrom.
U slučaju Iznera se ne može govoriti o nekoj naročitoj formi, pošto je na US Openu i Šangaju, što su njegova dva poslednja učešća na turnirima, odigrao svega 4 meča. Za razliku od njega, Del Potro je tokom leta bio prilično aktivan, a odlične rezultate je imao na Olimpijskim igrama i na US Openu, gde je izgubio tek u četvrtfinalu od Vavrinke.