Stouk

Stouk računa na bodove protiv oslabljenog Votforda

Ne može se reći da u ekipi Marka Hjuza vlada posebno vesela atmosfera pred gostovanje Votforda na Britaniji, jer je Stouk porazom od Čelzija poslednjeg dana prošle godine, zaokružio ciklus od pet mečeva u kojima nije uspeo da savlada nijednog rivala.

Stršljenovi bi mogli da budu pravi protivnika za preokret u sreći, ali bi pre toga Hjuz morao da reši neke goruće probleme u defanzivnoj liniji. To se pre svega odnosi na ponovno uspostavljanje čvrstine u igri, koja je itekako nedostajala u spomenutom periodu u kome je Stouk primio 13 golova pet mečeva, uključujući i duel sa Sautemptonom koji se završio rezultatom 0:0.

Prošlo je tačno mesec dana od poslednje pobede Crveno-belih, odnosno od trijumfa nad Barnlijem 3. decembra prošle godine.

Hjuz ima prilično povoljnu zdravstvenu situaciju u timu pošto se na listi povređenih nalaze samo Batlend i Kameron.

Serija u kojoj se nalazi Votford je samo za nijansu manje ”upečatljiva” od one u kojoj se nalazi njihov domaćin. Naime, Stršljenovi su u prethodne četiri utakmice osvojili samo jedan bod.

Ako je nešto za utehu treneru Valteru Mazariju, to je da su u istom periodu od pet mečeva njegovi fudbaleri uspeli da prime dva gola manje (10) nego Stouk.

Ono zbog čega je italijanski stručnjak zabrinut je što ne može da računa na najmanje osmoricu prvotimaca, od koji je poslednji u salu za oporavak otišao Huan Zuniga koji se povredio u utakmici sa Totenhemom.

Stouk je posle perioda bez pobede u šest ligaških duela, u polsednja dva okršaja uspeo da savlada Stršljenove. Međutim, navijači domaćih nisu videli trijumf nad Votfordom skoro 13 godina, odnosno od marta 2004.

Predlog za tip – pobeda domaćina bar jedno poluvreme.

Utakmica počinje u 21 sat.