Subotić

Subotić, Pjanić, Eduardo i igrači koji su mogli da igraju za druge reprezentacije

Neven Subotić je jedan od fudbalera koji je imao mnogobrojan izbor nacionalnih timova za koje je mogao da nastupa, ali se odlučio za Srbiju.

Subotić je bio velika želja Bosne i Hercegovine, mogao je da nastupa i za SAD i Nemačku, ali se odlučio za Srbiju. Nadamo se da će se Subotić uskoro oporaviti od povrede i zaigrati za “Orlove”.

Osim njega i Zdravko Kuzmanović koji je bio mladi reprezentativac Švajcarske se odlučio za “Orlove”.

Hrvatka je Eduarda sjajno prihvatila, Brazilac se oženio Hrvaticom i sada je drugi najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Kad smo kod regiona BIH je imala uspeha sa dovođenjem igrača u svoj tim. Asmir Begović je usled rata sa roditeljima prvo otišao u Nemačku, pa u Kanadu. Ipak na kraju se odlučio za BIH iako je imao poziv Kanađana. Miralem Pjanić je čak i igrao za mladu reprezentaciju Luksemburga, ali se odlučio za “Zmajeve” u seniorskom fudbalu.

Dijego Kosta je šokirao fudbalsku javnost kada je pred SP u domovini rešio da ne zaigra za Brazil nego za Španiju, a do sada se i nije proslavio u dresu “Furije”…

Što se tiče izbora reprezentacija tu je Adnan Januzaj nenadmašan. On je mogao da igra za Kosovo i Srbiju, Tursku, Englesku, Albaniju i Belgiju i odlučio se za poslednju opciju.

Tijago Alkantara igra za Španiju iako mu je otac bio reprezentativac Brazila. Roditelji su mu živeli i u Italiji pa je mogao da nastupa i za “Azure”…

David Alaba će doći u Beograd u nedelju, a umesto za Austriju mogao je da igra za Filipine ili Nigeriju, zemlje odakle su mu roditelji.

Malo je poznato da Antoan Grizman ima portugalske korene i da je lako mogao da nastupi za ovu reprezentaciju, kao i za Španiju u kojoj je od 14. godine. Takođe se ne zna da je Nani sa Zelenortskih ostrva ili da Filipe Luis i Loran Koščelni imaju poljske krvi i da su mogli da nastupaju za ovaj tim.

Paulo Dibala takođe ima poljske korene, a Tijago Mota je još jedan Brazilac koji kao i Eder igra za Italiju. Naser Čadli je Marokanac, a Rikardo Rodrigez je zbog roditelja mogao igrati za Španiju ili Čile.