Sudar u Kateriniju: Nemačka – Holandija

Posle mečeva prvog kola u grupi B, Španija i Holandija imaju ppo tri boda, dok branilac titule Nemačka i Rusija moraju da poprave utisak, ili da se pomire sa činjenicom da možda neće stići u nokaut rundu.
Španija je u prvom susretu toliko ubedljivo igrala protiv Nemačke da je i sa igračem manje uspela da poveća vođstvo na 3-0 i bez primljenog gola završi utakmicu.
Na tom meču je isključen Alfonso Pedraza na koga selektor de la Fuente neće moći da računa u duelu sa Rusijom koji se igra u Veriji.
Španija je inače šestostruki šampion Evrope u ovoj kategoriji, uključujući i poslednji trofej koji je osvojila pre tri godine.
Rusija je odigrala dobro protiv Holandije, međutim nije iskoristila svoje šanse i morala je da se pppomiri sa porazom od 1-0. U saastavu za ovaj duel neće biti Aleksandra Lihačeva koji je u utakmici sa Holandijom dobio dva žuta kartona.
Španija i Rusija su u ovoj kategoriji odigrali dva susreta u okviru UEFA takmičenja, kada je u pre 15 godina Rusija bila bolja u revanšu posle 0-0 u Španiji.
Vladajući šampion je isuviše lako položio oružje pred raspoloženom ”furijom”, pa sada mora da vadi fleke protiv Holandije, koja u duel u Kateriniju ulazi sa već osvojena tri boda.
Za tu priliku Nemačka će biti pojačana Maksom Kristijansenom koji nije nastupio protiv Španije zbog suspenzije. Selektor Markus Sorg je uveren da će njegovi fudbaleri izgledati sasvim drugačije nego u uvodnoj utakmici.
”Panceri” su na prošlo prvenstvu postali šampioni prvi put posle 2008. godine.
Holandija ima priliku da već u drugoj utakmici obezbedi plasman u polufinale, pod uslovom da savlada aktuelnog prvaka Evrope. Interesantno je da ”lale” nikada nisu bili šampioni u ovom uzrastu.
Nemačka i Holandija su u poslednjih 15 godina odigrale čak osam mečeva u UEFA konkurenciji, a u pobedama vodi Nemačka sa 4-3. Ipak, Holandija je ta koja je bila bolja u prethodna dva susreta, uključujući i posledni pre dve godine. Jedini meč u okviru završnog turnira odigran je 2000. godine kada je Nemačka pobedila sa 3-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *