Partizan

Super liga: može li Partizan do prvog mesta?

Šanse da Partizan ligaški deo prvenstva Srbije, odnosno Super ligu završi na prvom mestu jesu male, ali jedna od najlepših osobina sporta je to što se isplati svaki napor dokle god postoji nada.


U svakom slučaju, Crno-beli moraju da obave deo posla, odnosno da slave u utakmici sa Megom, pa da onda na misru sačekaju i vide šta će da uradi Crvena Zvezda u okršaju sa Dinamikom , što u stvari i nije teško predvideti.

Ulog je eventualna prednost domaćeg parketa, što ni u jednom slučaju nije zanemarljivo, iako Zvezda prema Meridianbet kvotama važi za neprikosnovenog favorita za novi trofej.

Međutim, ekipa Dejana Milojevića ima svoje motive, a to je da se u konačnom poretku nađe ispred FMP-a, čime bi se izbegla najlošija varijanta u polufinalu plej-ofa, a to je ukrštanje sa Crveno-belima. Mega u tom smislu mora da dobije i pomoć od Borca iz Čačka koji u poslednjem kolu dočekuje upravo tim iz Železnika.

Partizan

Partizan se posle dva gostovanja na kojima je ostvario pobede protiv Borca i FMP-a, vraća u dvoranu ”Aleksandar Nikolić”, gde će uz veliku podršku sa tribina pokušati da po peti put ove sezone savlada Mega Leks.

Za razliku od ranijeg dela sezone, Crno-beli su kompletni već neko vreme, pa će Aleksandar Džikić i u uvom susretu imati na raspolaganju sve košarkaše. Među najzapaženijima u trijumfu u Železniku su bili Vilijam Hečer sa 18 postignutih koševa, dok su Vrabac, Veličković i Birčević ubacili po 11.

Dejan Milojević je posle slabijeg prvog dela takmičenja u Super ligi, uspeo u nastojanjima da popravi učinak svojih košarkaša, pa je ekipa obezbedila plasman u plej-of.

U opticaju je treće ili četvrto mesto, što iz već opisanih razloga nije zanemarljivo, a i pobeda nad njegovim nekadašnjim klubom bi sigurno mnogo značila pred početak doigravanja!


28.5.2017. Super liga: Partizan kompletan u Čačku, traži se nova pobeda


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *