Super liga pre Lige Evrope: Partizan gostuje u Ivanjici

Super liga pre Lige Evrope: Partizan gostuje u Ivanjici

Može Miroslav Đukić koliko god hoće da ponavlja da je za Partizan prioritet utakmica sa Javorom, ali bez obzira na sva njegova uveravanja, težina duela sa Ivanjičanima i onog koji Crno-bele očekuje u četvrtak nikako ne može da bude ista.


Tu naravno ne može da bude ni govora o nekakvom potcenjivanju protivnika, već jednostavno o činjenici da je teško izbaciti iz glave da se približava dan odluke da li će Partizan prezimiti u Evropi.

Nekoliko dobrih rezultata i šest uzastopnih pobeda posle gostovanja u Elbasanu, učvrstili su samopouzdanje u Đukićevom sastavu koji u Super ligi i dalje drži isto rastojanje u odnosu na vodeću Crvenu Zvezdu. Međutim, čak i u navedenom pobedonosnom nizu se pokazalo da je odbrana ostala slaba tačka Crno-belih. Na samo dve utakmice Partizan je uspeo da sačuva svoju mrežu, ali nijedna od njih nije bila prvenstvena i obe je Đukićeva ekipa imala ulogu domaćina – Skenderbeg je u UEFA Ligi Evrope savladan 2:0, a Rad je u Kupu Srbije dobio jedan gol više.

Svi ostali rиvali u tom periodu – Zemun, Borac, Mačva, pa i Bačka u Beogradu – uspeli su da po jednom zatresu mrežu šampiona.

Đukić će sigurno biti u iskušenju da sačuva neke od fudbalere za duel protiv švajcarske ekipe, ali ostaje pitanje koliko to sebi može da priušti u trenutku kada je očigledno da Zvezda nema nameru da negde napravi kiks.

PartizanJavor se nalazi u grupi timova koji nikako ne uspevaju da se pomere sa začelja, mada je tokom oktobra imao lepu seriju od četiri takmičarske utakmice bez poraza.  Ubedljivo najveći problem za Ivanjičane je niska efikasnost  – Javor je sa svega deset datih golova, na tom planu najlošiji u Super ligi.

Sa druge strane, kada igraju na svom terenu, fudbaleri trenera Vlade Jagodića deluju veoma ozbiljno, o čemu govori podatak da su sve tri pobede ostvarili upravo pred svojim navijačima.

Partizan je do sada deset puta gostovao u Ivanjici i nikada se u Beograd nije vratio bez bodova – Crno-beli su pobedili osam, a remizirali dva puta. Ukupan bilans je takođe na strani šampiona koji je svog protivnika pobedio 18 puta bez ijednog poraza, ostvarivši gol razliku 43:13:

Meridianbet kvote možete da pogledate ovde.


15.11.2017. Pauza je gotova, Partizan nastavlja sezonu kup utakmicom protiv Rada


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *