Švedski fudbal: ponedeljak je idealan za timove iz sredine tabele

Švedski fudbal: ponedeljak je idealan za timove iz sredine tabele

Švedski fudbal je jedan od zaduženih za sportska i kladilačka uzbuđenja u ovom periodu, pošto se u ponedeljak na rasporedu nalaze dve utakmice 15. kola Alsvenskan lige u kojima se u Borasu sastaju Elfsborg i Hamarbi, dok će u Jonkopingu snage odmeriti istoimeni domaćin i Haken.


Šampion iz 2012. godine Elfsborg i Hamarbi, koji je to prvi i jedini put bio pre šesnaest godina, zauzimaju sredinu tabele švedske najkvalitetnije fudbalske divizije i nalaze se u odličnoj formi. Naime, oba tima su u poslednjih sedam prvenstvenih kola doživela samo po jedan poraz.

Elfsborg je najefikasniji tim u ligi koji je na svom terenu postigao osam golova u prethodne tri utakmice i u ovom okršaju se nalazi u ulozi favorita, već i zbog toga što je u prethodnih pet okršaja sa Hamarbijem pobedio tri puta, a nijednom nije izgubio.

Jonkoping i Haken se nalaze u drugoj polovini tabele, ali udaljeni od opasne zone . Ono što je problem za ove dve ekipe je što u poslednje vreme ne igraju na zadovoljavajućem nivou, pogotovo Jonkoping koji ne zna za pobedu još od prve nedelje maja.

Ni situacija u Hakenu nije naročito bolja, ali je ova ekipa pre dve nedelje uspela da pobedi Hamarbi na svom terenu, ali i da u sledećem kolu od šampiona Malmea izgubi sa 1:0 u veoma neizvesnoj i ravnopravnoj utakmici. najveći problem za ova dva tima je postizanje golova, pa se ni u ovom susretu ne može očekivati nikakva goleada.

Meridianbet kvote za oba meča se nalaze ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *