Svetska liga: Srbija ide na pobedu u ''hokejaškim uslovima'' u Koritibi!

Svetska liga: Srbija ide na pobedu u “hokejaškim uslovima“ u Koritibi!

Srbija se uputila u Brazil da brani titulu osvojenu u Svetskoj ligi, ali je, sudeći prema uslovima koji vladaju u gradu Koritibi, Nikola Grbić svoje odbojkaše trebalo da priprema u dvoranama za NHL mečeve!


Istini za volju, finalni turnir Svetske lige u odbojci se ni ne igra u dvorani, već napolju, na fudbalskom terenu Bašaida arena, što bi možda i bilo lepo da u toj južnoameričkoj zemlji trenutno nije zima i da se temperature ne spuštaju do samo deset stepeni iznad nule.

To za neke druge sportove nije ništa strašno, ali odbojka ima svoje specifičnosti zbog koji čak i propisima FIVB postoji tačan raspon temperature (16-25 stepeni) u kojima se igraju utakmice .

Bilo kako bilo, protiv nekih stvari se ne može, pa se treba usredsrediti na ono što se može, a to je upisati pobedu u prvom susretu na takmičenju u kojoj je Orlovima protivnik selekcija SAD. Isti protivnici su se pre meseca dana sastali u Novom Sadu kada je Srbija pobedila sa 3:1, ali su Amerikanci u Brazil doputovali prilično pojačani, odnosno sa nekim igračima koji nisu bili u sastavu u prvoj fazi takmičenja.

Mečevi ovih protivnika su uvek bili neizvesni o čemu govori i bilans u prethodnih deset mečeva koji su se odigrali u okviru Svetske lige, Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva, a u kojima obe selekcije imaju po pet pobeda!

U grupi sa Srbijom i SAD se nalaze i Francuzi koji su savladali Amerikance prvog dana turnira, a prve dve ekipe nastavljaju takmičenje u polufinalu.

Meridianbet kvote za ovaj okršaj se nalaze ovde.


13.7.2016. Počinje spektakl u Krakovu!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *