Tenis: ATP London ostao bez pola žreba, ispali Mari,Vavrinka i Raonić!

Tenis: ATP London ostao bez pola žreba, ispali Mari, Vavrinka i Raonić!

ATP London će ove godine dobiti novog šampiona, jer je petostruki pobednik i dojučerašnji vlasnik titule, Britanac Endi Mari, ispao već u svom prvom meču i to od skoro potpuno nepoznatog Australijanca Džordana Tompsona!


Sam Tompson ne samo da se nalazi na 90. mestu liste najboljih tenisera, nego nikada ranije nije dobio meč glavnog žreba na travnatoj podlozi, a pravo da igra protiv Marija je dobio kao srećni gubitnik!

Međutim, egzodus favorita koji je u utorak viđen na terenima londonskog Kvins kluba se nije završio samo eliminacijom Marija, pošto su mu se pridružili prošlogodišnji finalista Miloš Raonić i trostruki Grend Slem šampion, Stanislas Vavrinka,! To praktično znači da su prva trojica nosilaca svojim ispadanjem  olakšala put ka trofeju nekom od pretendenata iz senke.

Raonić je posle dvostrukog taj brejka položio oružje pred Kokinakisem, dok je Vavrinka takođe u dva seta izgubio od nedavnog finaliste turnira u Štutgartu, Felisijana Lopeza.

Ako bismo se već u ovako ranoj fazi bavili predviđanjima, najveće šanse bi u ovakvom razvoju situacije trebali da imaju dvojica koja su već ranije iskusila kako izgleda osvajanje titule na ovom turniru, Grigor Dimitrov i Marin Čilić. Među preživelim nosiocima se nalaze još Žo Vilfred Conga, finalista iz 2011 i Tomaš Berdih, koji međutim nikada nije dogurao dalje od četvrtfinala.

tenis

Conga već u sredu igra protiv Žila Milera, čoveka koji je u finalu Hertogenboša nadigrao Ivu Karlovića, što znači da će imati prilično neugodnog protivnika. Francuz je doduše tri puta savladao Milera, a izgubio samo na Olimpijskim igrama prošle godine, međutim, njihov okršaj na travi Vimbldona pre dve godine je bio pravi spektakl koji se završio trijumfom Conge tek u petom setu!

Meridianbet kvota da će se na meču igrati tri seta je 2.30, a oni hrabriji, će za tip na pobedu Milera 2:1 dobiti čak 5.60!

Grigor Dimitrov je pre tri godine u finalu savladao ”izvesnog” Felisijana Lopeza, a zahvaljući trenutnom stanju stvari i sada bi, pod uslovom da ne bude u svom samouništavajućem elementu, mogao da stigne bar do polufinala, gde bi u projektovanom meču za protivnika imao Berdiha.

Pre toga bi Bugarin trebalo da savlada Žilijena Benetoa, protiv koga ima tri pobede iz ukupno četiri susreta. Dimitrov voli da igra u Londonu i ne bi trebalo da ima problema sa Francuskim teniserom, ali je Beneto od početka sezone odigrao mnogo više mečeva na travnatim podlogama nego Bugarin, uključujući i već tri u Kvins klubu (dva u kvalifikacijama za glavni žreb).

Predlog za tip je više od granice za broj gemova koju je Meridianbet postavio na 22.5, a ne bi bilo loše pokušati sa pobedom Francuza u prvom setu po kvoti 2.90.


20.6.2017. ATP London: Dejvis kup kolege Tipsarević i Troicki na megdanu već u prvom kolu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *