Tenis: da li Ostapenko može da nastavi sa rekordima, ili Simona Halep postaje broj 1?

Tenis: da li Ostapenko može da nastavi sa rekordima, ili Simona Halep postaje broj 1?

Jelena Ostapenko je sebi priredila najbolje rođendansko slavlje koje je mogla da zamisli, a u subotu bi to isto mogla da učini i sa poklonom, pod uslovom da Simona Halep ne bude imala ništa protiv.


Doduše, rođendanski četvrtak nije bio toliko srećan za Timeu Bačinski, Švajcarkinju rođenu na isti dan kada i dvadesetogodišnja Latvijka, samo osam godina ranije. Jednostavno, mesta u finalu je bilo samo za jednu, a bolja toga dana je bila Jelena Ostapenko. Ne samo da je bila bolja, već je dojučerašnja juniorka postala prva teniserka posle Mime Jaušovec (1983) koja je stigla do finala a da nije označena kao nosilac i najniže rangirana finalistkinja od 1975. godine!

Ona je i prva Latvijka u finalu nekog Grend Slem turnira, a još uvek nema nijedan trofej u profesionalnoj konkurenciji!

tenis

Sa druge strane mreže, u ženskom finalu Otvorenog prvenstva Francuske naći će se jedna teniserka koja je već iskusila kako izgleda kada se u Parizu igra i sedmi uzastopni meč, a to je Simona Halep.

Rumunka je kao treći nosilac savladala Karolinu Pliškovu za svoju novu šansu da se uvrsti u red Grend Slem šampionki, što bi joj pored dragocene titule donelo i prvo mesto na WTA listi! Simona Halep je do pobede nad visokom i agresivnom Čehinjom došla igrajući precizan tenis sa veoma visokim nivoom koncentracije, pa je na kraju imala svega 14 neiznuđenih grešaka, naspram 55 koliko je napravila Pliškova!

Smirenost je i najznačajnije obeležje igre koju Rumunka prikazuje tokom cele sezone na zemljanim podlogama, što joj je i donelo tri uzastopna finala na najvećim turnirima koji se igraju na šljaci – Madridu, gde je bila najbolja, zatim u Rimu i Rolan Garosu.

Ostapenkova i Halepova će u subotu prvi put igrati jedna protiv druge, a Rumunka je veliki favorit. Predlog za tip – 2:1 za Halep, po Meridianbet kvoti 3.70.


8.6.2017. Rolan Garos: “rođendanski“ tenis i bitka za prvo mesto!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *