Tenis: Đoković i Nadal spremni za nove ekspresne pobede!

Tenis: Đoković i Nadal spremni za nove ekspresne pobede!

I dok nosioci polako pakuju kofere i odlaze iz Pariza, tenis na Rolan Garosu postaje sve zanimljiviji i dinamičniji, a “gužva“ u žrebu se polako rašćišćava.


Od trideset i dvojice “označenih“ i povlašćenih, dvadeset se plasiralo u treće kolo, među kojima se nalaze i prva četiri nosioca – Endi Mari, Novak Đoković, Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.

Od navedene četvorke, jedino je trenutno vodeći teniser na ATP listi, Endi Mari, gubio set (po jedan u oba meča), dok su preostala trojica rezultatski lako i ubedljivo dobili svoje protivnike. Ruku na srce, Britanac deluje nešto bolje nego u poslednje vreme, ali je njegova igra daleko od one koja je potrebna da bi u Parizu uradio nešto više.

A to više će mu svako biti potrebno već u narednoj rundi u kojoj ga očekuje Huan Martin Del Potro.

Naravno da i tu postoje razlike i nijanse, a najbolji utisak je bez sumnje ostavio čovek koji je Rolan Garos osvajao devet puta, Španac Rafael Nadal. Branilac titule, Đoković i Vavrinka su “oznojali“ tek toliko da zaintrigiraju koliko u njima ima rezervi za podizanje nivoa igre u predstojećim mečevima.

Nik Kirjos, Tomaš Berdih i David Ferer su razočarali ranim ispadanjem, a posebno je “razočaran“ reket koji je uništio Australijanac, koga je savladao Kevin Anderson iako je Kirjos osvojio prvi set.

tenis

Međutim, ima i onih koji izgledaju mnogo bolje nego što je moglo da se pretpostavi, a tu spadaju Džon Izner i njegov sledeći protivnik Karen Kačanov, zatim veteran Verdasko, pa i nepouzdani Bugarin, Grigor Dimitrov.

Amerikanac Stiv Džonson je ostvario pobede u prva dva kola u mečevima prepunim emotivnih slika, jer ih je odigrao posle nedavno gubitka oca. Sportisti koji se nađu u takvim situacijama ponekad iznađu dodatnu snagu, što je svakako nešto što bi sledeći Džonsonov protivnik, Dominik Tim, trebalo da ima na umu. Austrijanac ima ambiciozne planove u Parizu, a ima i pobedu iz jedinog dosadašnjeg okršaja sa Džonsonom, kada ga je savladao na zemljanoj podlozi prošle godine u Nici. Predlog za tip je manje od 9.5 gemova u prvom setu po Meridianbet kvoti 2.

Za odličnog Basilašvilija je došao kraj avanture zvane Rolan Garos, jer ga sa druge strane mreže na Filip Šatrijeu čeka lično Kralj šljake. Iako je Basilašvili nedavno igrao čak i finale u Lionu, i u Parizu pokazao odličnu formu, Nadal je za njega protivnik kome će imati čast da čestita na pobedi posle završetka meča i da se zahvali na času tenisa.

Predlog za tip u ovom slučaju je manje od ukupno gemova (26.5).

Protivnik Novaka Đokovića je takođe u dobroj formi, koja bi se mogla opisatti kao najbolji tenis koji Dijego Švarcman igra u svojoj karijeri. Argentinac je ove sezone na ATP listi napredovao za skoro 100 mesta, a i šljaka kao podloga mu svaršeno odgovara. Situacija sa srpskim teniserom je dobro poznata, a očekuje se da dolazak Agasija u Đokovićev stručni štab uskoro počne da donosi rezultate.

Novak je jednom imao prilike da igra protiv Švarcmana (Njujork 2014), kada je svog protivnika ostavio na ukupno sedam gemova.

Preporuka za tip je manje od 8.5 gemova u prvom setu po odličnoj Meridianbet kvoti 2.60.


1.6.2017. Tenis: Nadal i Đoković sve ozbiljniji, a šta na to kaže Endi Mari?


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *