Tenis: kako će se završiti veliko finale - Nadal osvaja ''decimu'' ili Vavrinka ''dubl''?

Tenis: kako će se završiti veliko finale – Nadal osvaja “decimu“ ili Vavrinka “dubl“?

Znate li ono – ako iko može…E sada je pravo vreme da se kaže da ako iko može da učini da Rafael Nadal ode sa Šatrijea poražen, onda je u sadašnjem trenutku to samo Stanislas Vavrinka!


Dobro, Nadal nikada nije izgubio u finalu Rolan Garosa kada bi se tu već našao. Međutim, ni Vavrinka do sada nije gubio u Grend Slem finalima! Doduše, osvojio ih je tri puta manje nego što Rafa ima titula na Otvorenom prvenstvu Francuske (9), ali to je dokaz da ni on ne voli da gubi u finalnim mečevima.

Da ipak ne bi bilo nekakve zabune, na Šatrijeu ćese za većiinu dešavanja ipak pitati Nadal. On je taj koji je ove sezone bukvalno nezaustavljiv, pogotovo na šljaci, a onaj poraz u Rimu od Dominika Tima može mirne duše da se nazove statističkom greškom, ili taktičkom varijantom.

Tenis

Uostalom, kada su mnogi predviđali “strašan sudar“ Tima i Nadala u polufinalu, dogovilo se da je Kralj šljake Austrijancu prepustio samo sedam gemova! Pomalo zastrašujuća poruka, zar ne? Čak strašnija i od one koju je poslao negubljenjem nijednog jedinog seta do finala!

I šta sada Vavrinka može tu da uradi? Ako poveruje da može da pobedi, onda može mnogo, u suprotnom slučaju, na kraju će držati samo vicešampionski tanjir. Kada je u pitanju izbor udaraca, Švajcarac nema nikakav problem, ima apsolutno sve što je potrebno da bude dostojan rival Biku sa Majorke, ali je kod njega nešto drugo u pitanju, pre svega psihičko stanje u kome se nalazi u toku meča.

U međusobnim duelima, Nadal vodi sa 15:3 u pobedama, što je zaista ogromna prednost. Ali ovde se radi samo o jednom meču, u kojem i Vavrinka ima svoje šanse. Ne treba zaboraviti da je pre dve godine nadigrao Đokovića u momentu kada je cela planeta bila uverena da Novak najzad osvaja Rolan Garos.

Meridianbet kvote se nalaze ovde, a predlog za tip je više od granice gemova u provm setu – za one hrabrije pobeda Vavrinke u istom setu po kvoti 3.80.


9.6.2017. Rolan Garos: Nadal i Vavrinka favoriti za veliko finale!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *