Tenis: Lajović na teškom ispitu protiv Bautste Aguta, Troicki sa Berlokom

Tenis: Lajović na teškom ispitu protiv Bautiste Aguta, Troicki sa Berlokom

Tenis je potpuno preseljen na američki kontinent na samo nekoliko dana uoči početka poslednjeg Grend slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Amerike, bar onaj najbolji pošto se trenutno pored kvalifikacija za spektakl u Njujorku, na ATP sceni igra još samo turnir u Vinston Salemu u Severnoj Karolini.


Turnir nema previše dugačku tradiciju, odnosno igra se tek sedmu godinu, ali je značajan iz očiglednog razloga što je to poslednji ovakav događaj pred Otvoreno prvenstvo Amerike.

Iako nema nijednog tenisera iz Top 10, tu su trojica koji su rangirani među najboljih 20, uključujući i prošlogodišnjeg pobednika, Roberta Bautistu Aguta koji je prvi nosilac na turniru. Posle njega redom idu Pablo Karenjo Busta, dvostruki šampion Džon Izner (2011, 2012), Pablo Kuevas, Stiv Džonson, Paolo Lorenci, Fernando Verdasko i Žil Simon.

Među nosiocima se nalaze i srpski teniser Viktor Troicki (11), zatim Borna Ćorić (14), Danil Medvedev, a tu je i dalje nezgodni veteran Markos Bagdatis koji je već stigao da izbaci 16. nosioca Jiržija Veselog.

tenis

Pored Troickog, srpski tenis predstavlja i Dušan Lajović koji međutim nema previše sreće jer već u drugoj rundi mora da odmeri snage sa braniocem titule, Špancem Bautistom Agutom. Poslednji put su se susreli na prošlogodišnjem Grend slemu u Melburnu, kada je Lajović prilično namučio Aguta kome je za ukupno treću pobedu bilo potrebno svih pet setova. Možda je došlo vre,me za revanš, a Meridianbet na iznenađujući trijumf srpskog tenisera nudi kvotu 4.

Viktor Troicki nije igrao protiv Karlosa Berloka punih deset godina, odnosno nakon što ga je nadigrao u Umagu 2007, a onda su se namerili jedan na drugoga u Antaliji gde je Argentinac na travnatoj podlozi pobedio u tri seta, dok će im treći okršaj biti upravo u Vinston Salemu. Srbin je favorit iako nije u nekoj posebnoj formi, što se može reći i za Berloka. Ipak, Troicki je u Montrealu i Sinsinatiju ispadao od jakih rivala (Kirjos, Izner), pa bi duel sa Berlokom mogao da iskoristi za prvu pobedu posle šest uzastopno izgubljenih mečeva. Predlog za tip je više od granice gemova, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


26.6.2017. Tenis: Troicki na terenu već prvog dana turnira u Antaliji


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *