Tenis: Nadal i Del Potro obećavaju spektakl!

Tenis: Nadal i Del Potro obećavaju spektakl!

Još od samog početka poslednjeg teniskog Grend slema u sezoni se videlo da će se Otvoreno prvenstvo Amerike razlikovati od mnogih prethodnih najvećih turnira.


Odsustvo nekih od najvećih favorita za pobedu kao što su Novak Đoković, Endi Mari i Stanislas Vavrinka, kao i nepredviđeno rano ispadanje nekih drugih je dovelo do toga da se u polufinalu nađu Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson, dvojica tenisera koji su u Njujorku ostvarili najveći uspeh u karijeri.

Balans je donekle održan time što drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Huan Martin Del Potro, nekadašnji osvajači prestižnog trofeja, čiji je okršaj bar u ovom slučaju vredan prideva ”finale pre finala”.

Kada su u pitanju Karenjo Busta i Kevin Anderson, oni su svakako izvukli korist olakšanog žreba u kojem su izostala neka velika imena, a svoj uspeh mogu da učine još i većim, odnosno da prvo Grend slem polufinale u karijeri pretvore u prvo finale.

Zanimljivo je da će ovo biti njihov tek treći susret, a oba prethodna (Kazablanka 2013, Montreal 2016) su pripala visokom Južnoamerikancu bez izgubljenog seta.

Anderson je favorit i u ovom okršaju iako je Španac bolje plasiran na ATP listi, na kojoj zauzima čak 13 mesta bolju poziciju (19).

Meridianbet daje kvotu 1.40 na treći trijumf Andersona protiv Buste, dok se isplata u slučaju da Španac prođe u finale uvećava za 2.70!

Del Potro je već napravio dva čuda na turniru na kome prema sopstvenim rečima najviše voli da igra. Posle sjajnog preokreta protiv Dominika Tima, Argentinac je izbacio i Federera, a za svoje drugo finale na Otvorenom prvenstvu Amerike, moraće da savlada Rafaela Nadala lično!

Sa druge strane, Nadal koji je u Njujorku podizao pehar 2010 i 2013, ostvario je planirano iako nije blistao ni u Montrealu, ni u Sinsinatiju, naprotiv. Doduše, potpuno ispunjenje planova bi bio plasman prvog nosioca u finale, ali se Del Potro na ovom mestu nikako ne sme potceniti.

Uostalom, Argentinac je jednu od svojih pet pobeda protiv Nadala izvojevao baš one godine (2009) kada je osvajao svoju za sada jedinu Grend slem titulu!

Da li Toranj iz Tandila može da napravi još jedno veliko iznenađenje? Meridianbet kaže da to vredi vaš trostruki ulog!


27.8.2017. Federer bi se i sam začudio da pobedi u Njujorku!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *