Tenis

Tenis: Novak Đoković dobio društvo, ispao i Endi Marej!

Kada je Đoković ispao u drugom kolu Australijen Opena, malo je bilo onih koji se ne bi kladili da je najzad došlo vreme da Endi Marej osvoji Melburn.


Međutim, tako nije mislio Nemac Miša Zverev koji je za još jedan dan produžio ludu nedelju na prvom Gren Slem turniru u sezoni i poslao Britanca kući mnogo pre nego što je iko mogao i da pomisli.

Najlogičnije pitanje koje se može postaviti pred nastavak turnira je: Šta sada? Ako više nema prve dvojice favorita koji čak nisu uspeli da stignu ni do druge nedelje, ko bi mogao na kraju da se okiti odličjem – da li neko od proverenih šampiona (tu se prvenstveno misli na drugu polovinu Velike četvorke, pošto su u konkurenciji ostali Rafael Nadal i Rodžer Federer), ili bi iznenađenja mogla da se nastave pa da i ceo ovaj Gren Slem dobije epitet ludog!

Istomin je posle Đokovića pobedio i Karenja Bustu, ali i pored svega bilo bi nadrealno očekivati da ovaj teniser i pored svog nadahnuća produži u tom stilu i u sledećim mečevima.

Miša Zverev je protiv Mareja prikazao pomalo zaboravljenu servis-volej igru i priredio  šok svima koji su očekivali šetnju Britanca do finala, ali je to verovatno njegov maksimalni domet pošto mu je sledeći rival Rodžer Federer.

Dakle, ko? Možda Raonić, koji je igrao finale u Vimbldonu, ili Vavrinka koji već zna kako izgleda držati šampionski trofej u ruci? Da li Conga, Monfils ili Dimitrov možda mogu da odigraju iznad svojih mogućnosti u dovoljnom broju mečeva da bi postali šampioni?

Bićemo svedoci u narednim danima.


21.1.2017. ATP Tenis: Federer lako do osmine finala!