Teodosić

Teodosić na poštedi – šansa za Milano?

U Milanu je trebalo da dođe do susreta starih drugara iz reprezentacije Srbije, jer u Mediolanum Forumu gostuje šampion Evrope CSKA, ali je sticajem okolnosti ispalo da se Raduljica i Mačvan neće na terenu suočiti sa svojim kapitenom i jednim od najboljih evropskih košarkaša, Milošem Teodosićem.
U CSKA su objavili informaciju da će Teodosić biti pošteđen takmičarskih napora u jednom periodu, kako bi oporavio organizam i što spremniji dočekao naredna iskušenja koja CSKA očekuju u pokušaju da odbrani titulu šampiona.
Biće zanimljivo videti kako će Jasmin Repeša pokušati da iskoristi odsustvo najboljeg dodavača u takmičenju, kao i činjenicu da već duže vreme ne igra prošlosezonski MVP, Nando De Kolo.
Njih dvojica su i dalje najbolji strelci u svom timu, ali će sada odgovornost za cepanje protivničkih mrežica morati da preuzemu Kori Higins, Aron Džekson i Kajl Hajns, kao i Andrej Voroncevič.
Milano nije uspeo sasvim da se snađe u jakom okruženju u novom sistemu takmičenja, pa je posle tri uzastopna poraza, pao ispod plej-of crte sa četiri pobede iz deset utakmica. Jedan od razloga se može tražiti i u slabijoj konkurenciji koju Milano ima u italijanskoj ligi gde ponovo dominira bez poraza od početka prvenstva.
Rakim Sanders je ubedljivo najbolji pojedinac u Milanu, a među najstandardnijim pomagačima su Riki Hikman i Alesandro Đentile.
Međutim, Đentile je pre par dana napustio klub, što znači da će više prostora za igru morati da dobije Zoran Dragić.
Milano je jedna od najefikasnijih ekipa u takmičenju, tačnije četvrta po prosečno ubačenim poenima, ali će se na ovoj utakmici suočiti sa ekipom koja je baš u tom segmentu najbolja. Pitanje je kako će odbrana Milana koja prima najviše koševa u Evroligi uspeti da zaustavi CSKA, pa čak i bez De Kola i Teodosića.
Predlog za tip – više poena prvo poluvreme.
Utakmica počinje u 20 časova.