Teodosić

Teodosić ponovo bez pomoći Nanda De Kolоa

Šampion Evrope CSKA je svoj prvi i za sada jedini takmičarski poraz u ovoj sezoni, dočekao pre nešto više od nedelju dana u Istanbulu od Darušafake, ali nije dozvolio da to previše utiče na naredne rezultate. Već u sledeće dve utakmice, Armejci su slavili rutinske pobede prvo protiv Žalgirisa, a onda i Kaleva u VTB ligi.
U petak u Megasport Arenu u Moskvi stiže Baskonija koja je retko kada uspevala da CSKA prouzrokuje glavobolje, naprotiv.
Ovi rivali su se susretali prilično često u Evroligi, čak 26 puta u prethodne dve decenije, a odnos snaga je i više nego ubedljivo na strani Moskovljana koji su pobeđivali čak 20 puta!
Naravno, CSKA uvek ima osvetničke motive kada igra protiv ovog tima, a razlog je poraz koji su doživeli u polufinalu Fajnal Fora 2005. godine usred Moskve, što se i danas smatra jednim od najvećih iznenađenja na završnim turnirima! U narednih 20 susreta, CSKA je pobedio čak 19 puta! Jedini trijumf u tom perioduBaskonija je ostvarila u januaru ove godine, savladavši CSKA na svom terenu u okviru Top 16 faze.
Publika u Megasport Areni ipak neće imati priliku da uživa u majstorijama MVP-a, Nanda De Kola koji izostaje zbog povrede. Pored toga što postiže preko 20 poena u proseku, zanimljivo je da je Francuz i najbolji skakač u timu iako igra na poziciji beka.
Očekuje se da jedan deo njegovih poena preuzmu Miloš Teodosić, Kori Higins, Aron Džekson i Karl Hajns.
Kapiten srpske reprezentacije je po svom običaju, najbolji asistent Evrolige sa 8 uspešnih dodavanja po utakmici, a uz to postiže preko 15 koševa. U ekipi Baskonije na poziciji organizatora igre se takođe nalazi jedan košarkaš sličnog profila, Amerikanac Šejn Larkin, pa će biti veoma zanimljivo videti kako će izgledati duel dvojice sjajnih kreativaca.
Larkin je uz Italijana Andreu Barnjanija i najopasniji strelac ekipe iz Vitorije, a njima dvojici na tom planu uspešno pomaže Johanes Voitman.
U sastavu gostiju bi posle dve propuštene utakmice trebalo da se nađe jedan od ključnih igrača, Toko Šengelija.
Predlog za tip – H1 prva četvrtina i manje od zadate granice poena.
Utakmica počinje u 18 časova.