Kristaps Porzingis je tip dana

Tip dana: Mladi evropski lavovi idu u plus!

Večeras je mnogo mečeva NBA lige u ponudi, a tip dana je svakako igra na više poena kada su u pitanju Dario Šarić i Kristaps Porzingis.

Šarić i Embid su iza mnogo bolje igre Filadelfije na startu ove sezone u odnosu na prethodne godine. Ranije su Siksersi startovali sa po 1-10, ali sada su već na četiri pobede. Koliko god to bilo malo, bolje izgledaju nego prethodnih godina, konačno su konkurentni.

Večeras Fila posle sjajnog otpora Klivlendu igra sa Torontom. Granica na Šarića je 9 i on će je lako prebaciti sa svojih 25 + minuta na terenu.

Tip dana uz Šarića je svakako Porzingis. Sjajni Letonac je u poslednje vreme imao neke fenomenalne partije. Dva puta je išao preko 30 poena, prošli meč je imao 25, a sada će svakako ići preko 20 koliko mu je granica.

Vašington se ove sezone muči pre svega zato što je klupa Vizardsa jedna od najgorih u ligi. Sada igraju sa Sakramentom koji se muči u obdani, pa je granica od 23 poena premala za Džona Vola. Što se tiče Bredlija Bila on niti je u dobroj formi, a niti će imati lak posao jer će ga čuvati Met Barns, tako da će imati manje od 20 poena.

Na tom meču se mnogo očekuje od Demarkusa Kazinsa, koji je na prethodnom meču postigao 37 poena, a sada je granica 29. Aron Aflalo će sigurno na ovom meču imati dosta veliku minutažu i 10 poena je premala granica.

Rasel Vestbruk je još jedan siguran tip dana. Čuvaće ga Derik Rouz i Brendon Dženings koji posle brojnih povreda koje su doživeli u karijeri nemaju šanse da mu se atletski suprotstave. Granica jeste ogromna, 31 poen, ali će Vestbruk imati više poena.

Startni plej Filadelfije Ćaćo Rodrigez uz Šarića je još jedan igrač Sevetisiksersa koji će ići preko granice od osam poena, a dodajemo našim predlozima još dva centra.

Zek Rendolf je zbog smrtnog slučaja u porodici van tima i mnogo njegovih poena preuzeće Mark Gasol, tako da je 18 premala granica za njega, dok će Dvajt Hauard u duelu sa Golden Stejtom biti efikasan jer nema pravog takmaca pod košem.