Milvoki Baks Toronto Reptors

Toronto bez problema sa Adetokumbom, uz kec odigrajte i poene

Toronto ove sezone neće da se zadovolji samo solidnim učinkom u plejofu. Tokom sezone je stigao Serž Ibaka i cilj je bar finale Istoka.

Pre nego što do toga dođe Reptorsi moraju da se susretnu sa mladim timom Milvoki Baksa koji želi da napravi iskorak. Posle plasmana u plejof i sjajne sezone Janisa Adetokumba Džejson Kid želi da njegovi momci osete slast pobede kada je najbitnije – u plejofu.

Džabari Parker je imao odličnu sezonu, ali ga je povreda opet udaljila sa terena i on će biti najveće ime koje će nedostajati ovoj seriji. Milvoki je i ove sezone pogodio sa izborom na draftu, pa je tako Malkom Brogdon jedan od najboljih rukija lige, ali to neće biti dovoljno za pobedu ovde.

Pogotovo je u Kanadi teško savladati sjajnu ekipu Toronta. Popunjeni su na svim pozicijama, defanzivno sjajni, a u napadu Demar Derozan i Kajl Lauri vode glavnu reč.

Prošle sezone su obojica zakazali u plejofu, Derozan zbog loše forme, a Lauri jer je imao nezalečenu povredu. Iako teško da mogu da prođu drugu rundu u kojoj idu na Klivlend, ovde im ne prognoziramo velike muke. Najviše što Milvoki može su dve pobede.

Ipak na otvaranju serije dajemo prednost domaćinu. Toronto ima snage da pobedi i to uz hendikep od -7,5 poena. Takođe, obe ekipe imaju veliki defanzivni potencijal, koji će iskoristiti do kraja u plejofu.

Granica od 199.5 poena je prevelika, tako da predlažemo da odigrate manje poena. Pogotovo ne verujemo da Milvoki u ovom meču može da priđe blizu 100 poena. Mladi tim Džejsona Kida nema iskustvo igranja plejofa, a to će uigrana ekipa iz Kanade iskoristiti.

Prava poslastica nas očekuje u polufinalu konferencije, gde će Toronto ići na Klivlend. Pre toga se nijedna od ove dve ekipe neće prošetati, ali neće imati ni previše problema.