Frančesko Toti

Toti u sjajnoj formi, ništa od penzije?

Roma je u Ligi Evrope bila ubedljiva u meču sa Astrom Đurđu, a Frančesko Toti je uzburkao javnost kako svojom igrom, tako i izjavama.

Legendarni kapiten Rome ima 40 godina, a iako je prošle sezone bio na korak od izbacivanja iz tima, uspeo je da izgladi odnos sa Lućanom Spaletijem.

Toti je pre početka sezone istakao da će mu ovo biti poslednja godina profesionalnog fudbala, a da onda postaje sportski direktor kluba. Ipak ove godine on igra sjajno, ulazi sa klupe i redovno postiže golove i asistira.

“Pric Rima” je u meču sa Astrom Đurđu u Ligi Evrope počeo meč i odigrao svih 90 minuta. “Vučica” je pobedila 4:0 golovima Strotmana, Facija i Salaha uz autogol Fabrisija. Toti je dva puta asistirao i bio je najbolji akter meča. Posle utakmice je dao izjave koje dovode u pitanje njegovu odluku o povlačenju.

U prvom poluvremenu sam se na aut-liniji šalio da se ovako dobro nisam osećao ni kada sam imao 25 godina“, rekao je Toti posle meča.

On je ostao na terenu svih 90 minuta, iako su svi  očekivali da u drugom poluvremenu bude zamenjan. Toti je naglasio da mu ne smeta kada igra 90 minuta i da može da izdrži tempo.

Istina je, osećam se sjajno i noge me ne bole ni posle 90 minuta“, rekao je Toti.

Roma igra promenljivo u Seriji A i iz šest mečeva ima 10 bodova, pa se nalazi na četvrtom mestu na tabeli iznad gradskog rivala Lacija.