Transfer spekulacije – Khedira i Dybala na meti

Najbolje lige u Evropi ulaze u svoju završnu fazu i transfer spekulacije su sve učestalije – na meti su trenutno Khedira i Dybala.

Trka za titulu je verovatno rešena u tri od četiri najbolje lige – Chelsea, Bayern i Juventus imaju veliku prednost nad svojim konkurentima i teško je verovati da je mogu ispustiti na samom kraju sezone. U Španiji, šampioni Atletico polako gube trku sa gigantima Realom i Barcelonom i ova dva kluba bi mogli da reše pitanje novog šampiona u predstojećem El Classicu koji će se igrati u Barseloni sledeće nedelje.

Svi timovi prave planove za ’osvežavanje’ igračkog kadra i neki od transfera se već sad smatraju ’sigurnim’. Naravno, ne bi trebalo ove spekulacije uzeti zdravo za gotovo, ali ipak, neki razgovori su već otpočeli.

Sami Khedira će se najverovatnije vratiti u domovinu i potpisati ugovor sa Schalkeom. Njegov ugovor sa Real Madridom ističe ovog leta, sigurno neće biti produžen i Nemac navodno već ima predugovor sa Schalkeom. Arsenal je takođe bio kandidat da ga dovede, ali u drugom delu sezone Coquelin igra kao igrač svetske klase, pa je Arsene Wenger odlučio da pruži priliku mladom Francuzu i ne nastavi interesovanje za Khediru.

Mladi napadač Palerma Paulo Dybala bi mogao da bude najveća zvezda predstojećeg prelaznog roka. Dybala je postigao 12 golova i dodao 7 asistencija u 27 utakmica za Palermo u Seriji A. Mnogi klubovi su pokazali interesovanje za njega, ali u ovom trenutku se čini da je Liverpool najveći favorit da potpiše ugovor sa njim, ali bi mladi Argentinac voleo da se najpre oproba u Primeri. On je izjavio da bi, ako treba, plivao do Barselone, ali je Barcelona potpuno popunjena u napadu i nije očekivano da ga pojure.

Juventus je takođe pokazao interesovanje za njega i sasvim je moguće da Dybala ostane u Italiji i da Stara dama uspe da ga ugrabi Liverpoolu pred nosem.

Radamel Falcao ima problem sa uklapanjem u Van Gaalovu viziju Uniteda i sasvim je moguće da engleski klub neće kupiti kolumbijskog napadača na kraju sezone. Ako se to dogodi, Falcao bi se vratio u Monaco, ali najverovatnije bi Kneževi odmah tražili novog kupca, tako da je njegova budućnost potpuno maglovita.

Na tržištu trenera bi ovog leta mogla da se nađu neka veoma atraktivna imena. Rezultati pojedinih velikih ekipa mogli bi da nateraju njihove vlasnike da promene trenere, što bi moglo izazvati ’tektonske poremećaje’ na leto. Carlo Ancelotti, Louis Van Gaal i Manuel Pellegrini bi mogli da budu otpušteni ako ne zadovolje ambicije uprave na kraju sezone. Ipak, sva trojica u ovom trenutku imaju podršku predsednika klubova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *