Renco

Traži se pobeda na Renco Barberi!

Iako ima tri puta više pobeda od Palerma, Udinezeu ne može biti lako na Siciliji jer su domaćinu bodovi prosto neophodni.
Iako je i do pre dva kola Palermo bio u opasnoj zoni, bar je njegova odbrana delovala pristojno, a onda je u samo dve utakmice sa Torinom i Romom, golman Posavec primio polovinu od svih dosadašnjih, čak osam puta vadeći loptu iz mreže!
Činjenica da treneri na Siciliji ne opstaju predugo, pokazala se i ove sezone, a Davidea Balardinija je na klupi zamenio Roberto De Zerbi. Međutim, iako je došlo do nekih poboljšanja u igri, Palermo je i od njegovog dolaska zabeležio samo jedan trijumf i to na gostovanju u Bergamu. Trenutni bilans od 6 osvojenih bodova je najlošiji u klupskoj istoriji posle devet odigranih kola!
Najveći problem za De Zerbijev tim i dalje ostaje neefikasnost. Palermo je posle Empolija postigao najmanje golova (6), nikada više od jednog na utakmici, a navijači na stadionu Renco Barbera su videli samo jedan!
Zato nikoga ne čudi podatak da je Palermo jedina ekipa u Seriji A koja i dalje nema pobedu na svom terenu, a taj jedini pogodak je postignut u utakmici sa Torinom koja je izgubljena rezultatom 4:1.
Đankarlo Gonzalez, Aleksandar Trajkovski, Norbert Baloh, Akursio Bentivenja i Siniša Anđelković čine brojna imena na listi povređenih fudbalera, ali se u sastav bar vratio Robin Kiazon.
Udineze je takođe otpustio trenera Bepea Jakinija, umesto koga je angažovan Del Neri, što bi s obzirom na prikazanu igru u dva prethodna kola, moglo ubrzo da donese i bolje rezultate.
Zebre su bile odlične protiv Juventusa izgubivši od šampiona tek sa 2:1, a zatim su na Friuliju nadigrale Peskaru sa 3:1. Jedan od boljih je bio Siril Teru koji je dva puta pogodio cilj.
Međutim, Del Neri sigurno ima tremu pred dolazak na stadion gde nikada nije pobedio. Naime ovaj stručnjak je iz 13 pokušaja, sa Renco Barbere uspeo samo da 6 puta odnese po bod!
Evandro i Kone zbog povrede sigurno neće igrati za Udineze, što znači da će na sredini terena opet biti mesta za Svena Kumsa.
Palermo je tri puta za redom slavio u ligaškim susretima sa Udinezeom, ali je pre toga u čak osam propustio da osvoji sva tri boda!
Kuriozitet vezan za Udineze je da se u prvih devet kola aktuelnog prvenstva, nijedan italijanski fudbaler nije pojavio u prvoj jedanaestorci!
Predlog za tip – domaćin dobija bar jedno poluvreme.
Utakmica počinje u 20:45.