Tresla se gora...Ali Srbija ostala bez bodova!

Tresla se gora…Ali Srbija ostala bez bodova!

Prva meč lopta za direktan plasman na Svetski kup koji se igra u Rusiji sledeće godine je propuštena, a drugu će Srbija imati u ponedeljak kada u Beograd stiže reprezentacija Gruzije.


Da se i druga ne bi propustila, biće dovoljna pobeda, možda čak i jedan bod, ali samo u slučaju da istog dana Vels i Irska odigraju nerešeno. U suprotnom, može se dogoditi da san koji tek što je počeo da se pretvara u javu, bude odložen za nove četiri godine.

A sve je na stadionu ”Ernst Hapel” u Beču počelo dobro po Orlove, ako se izuzmu neki propusti u odbrani iz kojih su proizašle prilike za domaću selekciju. Luka Milivojević je na opšte oduševljenje jednog velikog dela prisutnih na tribinama, pogodio jedan šut i Srbija je povela sa 1:0.

Međutim, ekipa Slavoljuba Muslina uopšte nije ”dobila krila” tim golom, naprotiv, a Austrija je nastavila sa sve ozbiljnijim napadima, pa je uskoro stigla do izjednačenja pogotkom Burgštalera, koji je primio odličnu dubinsku loptu od Dansoa. Do kraja poluvremena timovi su imali još po par šansi,između ostalog Bane Ivanović je pogodio prečku, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

Srbija

Igra u drugom poluvremenu nije donela ništa posebno sve do 76. minuta kada je Marko Arnautović iskoristio neodlučnu i sporu reakciju srpskih odbrambenih fudbalera i posle dodavanja strelca prvog gola, pogodio mrežu Stojkovićevog gola.

Nemanja Matić je izjednačio osam minuta pre kraja, a taj rezultat je bio na snazi sve do samog kraja susreta, kada je Šaub uz pomoć Arnautovića koji je zasmetao Stojkoviću, postigao pobedonosni gol za domaću reprezentaciju.

Ispalo je da polovina navijača od nešto preko 40 hiljada koji su su došli da vide kako Srbija ”zaključava” plasman na mondijal, gledala igru rasterećene Austrije, koja je uprkos brojnim problemima koju su kulminirali upravo pred utakmicu u Beču, nanosi srpskoj reprezentaciji prvi poraz u kvalifikacijama.

Srbija u ponedeljak igra protiv Gruzije koju je u prvom susretu pobedila sa 3:1. Tri boda  u utakmici sa ekipom koja nema nijednu pobedu će istovremeno značiti odloženu proslavu odlaska u Rusiju, što posle svega prikazanog u kampanji, ipak ne bi trebalo da mimoiđe Muslina i njegove izabranike.


6.10.2017. Srbija u Beču kao da je u Beogradu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *