Tresla se gora u NBA, rodila se nova razmena!

Tresla se gora u NBA, rodila se velika razmena!

Noćas je NBA odeljenje američke službe za merenje tektonskih poremećaja imala hitnu intervenciju merenja potresa u Bostonu i Klivlendu, gradovima koji su udaljeni hiljadu kilometara, a koji su istovremeno zatresli cele SAD, pogotovo onaj deo koji ni leti ne može da ne prati zbivanja vezana za najjaču košarkašku ligu na svetu.


Uzrok ”potresa” je razmena košarkaša, ali ne bilo kakva, jer su imena uključena u trgovinu takve specifične težine da su bila u stanju da prouzrokuju jednu, a možda i više besanih noći među ljubiteljima ovog sporta, a naročito među pristalicama Kelta i Konjanika, koji su se proletos sastali u finalu Istočne NBA konferencije!

Posledice koje su ostale kada je tle najzad prestalo da se trese su sledeće: Kajri Irving je postao novi član Boston Seltiksa, dok su Klivlend Kavalirse stigli Ajzeja Tomas, Ante Žižić, Džej Krauder, s tim da su Konjanici takođe dobili i pravo na izbor u prvoj rundi sledećeg drafta!

Ova razmena će sigurno sledećih nekoliko dana biti svakodnevni predmet analize ko je bolje prošao u ovom poslu, ali će se to sigurno znati tek posle izvesnog vremena, odnosno, to će najbolje pokazati dešavanja u NBA sezoni 2017/18 u kojoj će ovi timovi ponovo biti najveći favoriti za novi obračun u finalu istoka.

nba

Na prvi pogled, a možda i ne samo na prvi, deluje da je Boston sa dolaskom Irvinga dobio ono što mu je potrebno za borbu za novi prsten, budući da je Irving bio deo tima koji je igrao u tri uzastopna velika NBA finala i jednom postao šampion. U Bostonu veruju da je ovaj dvadesetpetogodišnji organizator igre nedostajuća karika koja će da poveže ostale sjajne košarkaše kao što su Al Horford, Gordon Hejvord, Markus Moris, Džejlen Braun, Markusa Smarta i Džejsona Tejtuma u celinu sposobnu da pomrsi računicu Klivlendu, a onda i Golden Stejtu.

Sa druge strane, Klivlend možda nije ni imao izbora osim da se oslobodi Irvinga koji je navodno bio u lošim odnosima sa Lebronom Džejmsom, ali i da izvuče što je više moguće, jer i dalje postoji mogućnost da i Džejms napusti klub već po završetku nove sezone.

Ajzeja Tomas je odigrao odličnu sezonu u Bostonu, a Konjanicima će definitivno doneti rasterećenje u napadu, pod uslovom da nema problema sa povredama, kao i da se uklopi u tim u kojem Kralj Džejms ima glavnu reč. Džej Krauder je košarkaš koji je u Klivlend doneo stabilnost u odbrani, ali i košarkaš koji sa prosekom od 14 poena po utakmici itekako ima šta da kaže i u napadu, dok se od talentovanog Žižića tek očekuje da pokaže šta zna, s obzirom da će mu nastupajuća sezona biti prva u NBA.

I za kraj, vredi spomnuti dve zanimljive stvari: Irving je svojevremeno bio prvi ”pik” na draftu, a Tomas poslednji; Boston i Klivlend će se u novoj sezoni sresti već u prvoj utakmici!


23.5.2017. NBA: da li je Boston spreman da ponovo šokira Klivlend?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *