Tri velikana žele Nejmara

Tri kluba daju po 200 miliona za Nejmara

Barselona nastavlja da se tuži sa državom oko transfera Nejmara u ovaj klub. Zbog petljanja oko prijavljene visine transfera i izbegavanja plaćanja poreza klub je već platio neke kazne. Osim priča oko suđenja u medijima se govori i o mogućem odlasku Brazilca iz Barselone.

Iako je imao nekoliko sjajnih sezona u klubu sa „Kam Noua“ teško da bi Barsa mogla da odbije astronomske ponude za Nejmara.

Njegov agent Vagner Ribeiro tvrdi da tri velika evropska kluba imaju ponude od po 200 miliona evra za napadača iz Brazila.

„Danas postoje tri velika kluba na svetu koja žele da potpišu Nejmara i plate njegovu otkupnu klauzulu od 200 miliona evra. Ne mogu za sada da vam kažem ništa drugo jer je to vrlo osetljivo pitanje“, rekao je Ribeiro jednoj radio stanici u Španiji.

Iako menadžer Nejmara nije želeo da otkrije koji su to klubovi u medijima se spekuliše o samo tri imena. Pari Sen Žermenu je potreban vođa tima posle odlaska Zlatana Ibrahimovića, a Pep Gvardiola želi da radi sa Nejmarom u Sitiju.

Treći zainteresovani klub je Real Madrid, koji je želeo Nejmara još dok je igrao u Brazilu.

Nejmar je karijeru počeo u Santosu, za koji je debitovao sa 17 godina. Odmah je postao vođa tima i za tri sezone provedene u ovom klubu na 103 meča postigao je 53 gola. Barselona ga je papreno platila, a sudski spor će odrediti kolika je zapravo bila ta cifra.

Ipak on im se i više nego isplatio. Bilo je pitanja kako će se uklopiti sa Lionelom Mesijem, a kasnije i sa Luisom Suaresom, ali to je proteklo glatko. Barsin trio nazvan MSN, a Nejmar je na 93 meča za Barsu postigao 55 golova.

Trenutno je peti strelac u istoriji reprezentacije Brazila sa 46 postignutih golova u 70 mečeva. Bez njega je Selesao ispao sa Kopa Amerike već u grupnoj fazi.