Tuluz

Tuluz čuva Nicu od Monaka!

Trener Monaka Leonardo Žardim je najavio mogući povratak Radamela Falkaoa u sastav za utakmicu koju Kneževi igraju u petak uveče u Tuluzu. Vest je svakako ohrabrujuća, međutim, Kolumbijac će morati da prođe i dodatne testove pre nego što dođe do konačne odluke.
Falkao inače nije odigrao nijedan meč još od 21. septembra, kada se povredio na utakmici sa Nicom.
Monako se nalazi u odličnoj formi, pogotovo napadačkoj, a jedini takmičarski poraz od početka kampanje su doživeli na gostovanju u Nici, koja je inače vodeći tim u prvenstvu Francuske.
Iako je Monako imao prilično zgusnut raspored, a Žardim nije previše rotirao u sastavu, ekipa je zabeležila sjajne rezultate, uključujući i trijumf od 7:0 u gostima protiv Meca u prethodnom kolu lige!
Sedmica Mecu je doprinela da Monako postane ubedljivo najefikasniji tim u ligi sa čak 22 postignuta gola posle prvih osam kola! Nešto više posla Žardim će morati da posveti radu sa defanzivcima, koji su na utakmici sa Nicom (0:4) pokazali da su ponekad skloni kiksevima.
Pauza zbog međunarodnih utakmica dobro je došla fudbalerima Monaka, od kojih protiv Tuluza neće nastupiti Bakajoko zbog suspenzije, a Traore i Dirar zbog povreda. Situacija sa Falkaoom je već opisana, a pod znakom pitanja je i Mendi.
Tuluz se nalazi na odličnom 4. mestu, što je posle sezone u kojoj su se uglavnom borili da izbegnu ispadanje, izvanredna situacija.
U poslednjem kolu su izgubili od Kaena u gostima sa 1:0, ali samo zato što u ravnopravnoj utakmici nisu uspeli da realizuju nijednu od nekoliko lepih šansi za gol.
Odbrana sa Diopom i Žulijenom u središnjem delu deluje impresivno, čak je i 17-godišnji golman Lafon bio na visini zadatka, što je na kraju rezultovalo time da je Tuluz posle Nice (5), primio najmanje golova (6) u ligi!
Trener Dupraz se najčešće opredeljuje za kontranapade kao glavno oružje, u čemu prednjače ofanzivni fudbaleri sredine terena, Trejo i Durmaz.
Napadač Toivonen neće igrati zbog suspenzije, ali se u sastav vraća Somalija.
Tuluz nije uspeo da savlada Monako u prethodne tri godine u kom periodu su Kneževi pobedili četiri puta, a dva susreta su završena bez pobednika. U oba trijumfa u gostima, Monako je ostvario isti rezultat (2:0).
Tuluz ima sva tri trijumfa na svom terenu uz samo dva primljena gola, a Monako je u dobroj formi, iz čega bi mogao da proistekne iks, možda čak i tačan rezultat 0:0.
Utakmica počinje u 19 časova.