Pinar Karšijaka

Turci počinju sa košarkom, Karšijaka potvrđuje ozbiljnost

Tursko košarkaško prvenstvo je jedno od poslednjih koje počinje, a derbi prvog kola igraju Pinar Karšijaka i Banvit.

Oba tima su prošle sezone ispala u četvrtfinalu u serijama gde su neizvesno izgubili po jedan meč, dok su u drugom ubedljivije poraženi. Karšijaka teško da može da ponovi senzaciju od pretprošle sezone kada su osvojili titulu, ali sada imaju ozbiljan tim u kome su glavna imena Mateuš Ponitka, Džoš Bun i pre svega Brent Petvej.

Karšijaka ima prednost pod košem nad timom Sašoa Filipovskog gde igraju Gašper Vidmar i Edo Murić. U dosadašnjem skoru je 17:14 za Banvit, ali sada je Karšijaka bolji tim, a hendikep 1 uz -3,5 poena daje kvotu 1,87.

Bujukmeče je još jedan tim koji mnogo uloži u prethodnim godinama, a prošle sezone su ušli u prvu ligu. Tada su oba puta dobili Trabzon sa po četiri poena razlike, a sada se takođe očekuje neizvestan duel. Dvojka uz hendikep -6,5 poena je prava igra za ovaj meč.

Bešiktaš ide u Ankaru, a novi tim Vladimira Štimca ne bi smeo da ima problema na ovom gostovanju. Ipak hendikep 20.5 je preveliki i kec uz takvu “pomoć” Ankari je skoro izvestan.

Jesilgiresin je prošle godine ušao uz prvu ligu i oba puta dobio Gacijantep. Sada će ekipa predvođenja Aleksandrom Trifunovićem sa klupe opet dobiti rivala, iako po kvoti nije favorit.

Darušafaka u novoj sezoni sa Dejvidom Blatom na klupi i Vonamejkerom, Vilbekinom, Bertansom, Moermanom, Harangodijem i Sloterom u timu žele titulu ne samo u Turskoj nego i u Evroligi. Ogroman su favorit u ovom meču, a više poena je prava igra, kao i manje poena na Tofaš.

Ušak je samo jednom pobedio Fener u istoriji,  sada se neće desiti druga pobeda. Kanađanin Kem Birč je igrač na koga treba obratiti pažnju, a dvojka uz hendikep 10.5 poena je realna opcija.

Ako se sećate Vanje Plisnića evo informacije – on i dalje igra u Turskoj, ali će u prvom meču sezone biti poražen. Njegov tim igra sa Galatasarajom i ovo nije meč u kome će tražiti bodove za opstanak. Kec uz hendikep 13,5 je prava mera.

Na kraju tu je i meč Istanbula i Efesa. Dosadašnja četiri meča dobio je gost, a na meču će pasti više od 153,5 poena.