Turnir u Tulonu

Turnir u Tulonu će se ove godine održati po 43. put u svojoj istoriji a na njemu se takmičiti 10 reprezentacija u kategoriji do 21 godine.
Ovaj turnir je prvi put organizovan 1967. godine, kada su na njemu učestvovali klubovi, a od 1974. godine pozivnice su ograničene na nacionalne selekcije.
Utakmice će se ove godine igrati na na pet stadiona od koji se dva, Leo Lagranž i Majol nalaze u Tulonu. Ovaj drugi je i najveći sa kapacitetom od skoro 15 i po hiljada mesta.
Turnir se otvara utakmicama na Leo Lagranžu, na teren najpre izlaze Holandija i Kostarika, a zatim Amerika i Francuska.
”Lale” su godinama bile redovan učesnik turnira u Tulonu, međutim i pored nekih zapaženih rezultata, Holandija nikada nije uspela da osvoji trofej.
Njihov rival Kostarika je prvi put došla na ovaj turnir, a ambicija ove selekcije je da se predstavi u najboljem mogućem svetlu, nakon što je A reprezentacija ove zemlje plasmanom među osam najboljih ekipa u Brazilu, ostvarila istorijski uspeh na svetskim prvenstvima!
Amerika ponovo učestvuje posle jedne godine pauze kada su turnir završili kao sedmoplasirani tim. ”Jenkiji” su svoj najbolji plasman ostvarili još 1989. godine kada su osvojili treće mesto.
Prvi protivnik Amerikanaca je i najteži mogući, a radi se o selekciji domaćina Francuske. ”Trikolori” učestvuju još prvog izdanja turnira 1967. godine, a tada je zemlju predstavljao klub Nim. Francuzi su turnir osvajali 11 puta, što je najviše od svih učesnika, a još 12 puta su bili u finalima, uključujući i prošlogodišnje kada ih je savladao Brazil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *