Turska košarka: Fenerbahče i Obradović prevelika ''riba'' za Tofaš!

Turska košarka: Fenerbahče i Obradović prevelika ”riba” za Tofaš!

Ako Real i Olimpijakos nisu mogli da zaustave Fenerbahče, to sigurno neće moći da uradi ni Tofaš u drugoj plej-of utakmici košarkaškog prvenstva Turske.


Iako domaćin nije loša ekipa, Obradović, Bogdanović, Judo, Kalinić, Datome i ostali su u ovom trenutku najkrupniji ”ulov” u Evropi i sigurno preveliki zalogaj za Tofaš.

To naravno ne isključuje želju ekipe za koju nastupa Vaslilije Micić, da ponovi uspeh iz ligaškog dela sezone kada je u Bursi nadigrala Fenerbahče (81:72), nanevši šampionu jedan od samo dva prvenstvena poraza u sezoni!

Srpski košarkaš je u toj utakmici bio najefikasniji u svom sastavu (15), kao i u okršaju u Istanbulu pre samo dva dana, kada je postigao 13 poena i imao 4 asistencije. Jedan od najboljih u timu Zeleno-plavih je Dominikanac,  Samuel Hoze Meija, koji postiže 15 koševa u proseku i ima skoro šest uhvaćenih lopti.

Turska košarka: Fenerbahče i Obradović prevelika ''riba'' za Tofaš!

Četvrtfinalne plej-of serije u Turskoj se igraju do dve pobede, a ekipa iz Istanbula je u prvom susretu slavila sa 92:76. Obradović je u toj utakmici izostavio Nikolu Kalinića, dok je Bogdan Bogdanović bio najbolji pojedinac susreta sa 10 koševa, 5 uhvaćenih lopti i 4 asistencije!

Zanimljivo je su obe ekipe u ligi postizale preko 80 poena u proseku (Fenerbahče čak 85), pa se granica poena koju je Meridianbet postavio na 158.5 čini veoma dostižnom u ovom susretu.

Takođe ne treba preskočiti ni veoma važan podatak da je Tofaš savladao svog rivala u sva četiri prethodna ligaška okršaja na svom parketu, pa je hendikep od 8.5 poena na domaćina prava prilika da se odigra H1!


24.5.2017. Turska košarka: Obradović, Bogdanović i Kalinić ponovo u akciji!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *