Evroliga: jedanaesto finale za Obradovića, da li i prva titula za Fenerbahče?

Turska: Željko, Kalina i Bogdan za prvo mesto, Efes i Darušafaka za priključak

Turska liga je u prethodnim godinama postala jedno od najjačih evropskih takmičenja, a Fenerbahče sa Željkom Obradovićem dominira prethodnih godina.

Osim jedne titule koju je osvojila Pinar Karšijaka, Željko Obradović je doneo ostale trofeje u svoj klub. Kalinić i Bogdanović su sa njim sada sami na vrhu tabele u šampionatu, posle dva uzastopna poraza Efesa.

Sada tim Velimira Perasovića pred mečeve u četvrtfinalu Evrolige želi da prekine seriju poraza protiv Trabzonspora. Iako će hrvatski stručnjak verovatno odmarati neke bitne igrače, pobeda se ovde ne dovodi u pitanje.

Ipak hendikep na startu meča je -16,5, a to nije realna granica. Uspeće Trabzon da izgubi sa pristojnom razlikom, tako da treeba odigrati 2 uz hendikep.

Fener sa druge strane dočekuje Gacijantep. Gostima nedostajju dve pobede da osiguraju prolazak u plejof, ali jedna od te dve pobede neće doći u ovom meču. Turska liga, iako jaka, ima malo timova koji mogu od Fenera da izgube sa jednocifrenom razlikom. To svakako nije Gacijantep, tako da uz hendikep treba odigrati 1.

Poslednji današnji meč igra nekadašnji šampion Pinar Karšijaka sa Darušafakom. Dok Blatov tim čeka duele sa Real Madridm, verujemo da će Karšijaka to iskoristiti. Meridianbet kvota da će Karšijaka pobediti je 2.30, a to treba iskoristiti.

Pet kola pre kraja regularnog dela prvenstva cela Turska čeka početak Top 8 faze Evrolige. Ipak, pre toga, najbolji timovi ne smeju previše da se opuštaju. A ako to urade, kao što verujemo da će uraditi Dačka, izgubiće.