Nba finale Golden Stejt Klivlend

U koliko utakmica se završava NBA finale? Kvote su tu!

Definitivno smo dobili još jedno veliko NBA rivalstvo. Klivlend i Golden Stejt igraju svoje treće međusobno NBA finale!

U prethodnom periodu smo Lebrona Džejmsa gledali u Majamiju kako se sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom suprotstavlja San Antoniju, a sada “Kralj” već treću godinu zaredom igra finale protiv Voriorsa.

Prvi meč je na programu u večeri između četvrtka i petka, a osim klađenja na taj meč u ponudi je i klađenje na ishod cele serije!

Prošle godine je Golden Stejt u prvom meču pobedio, a u drugom rasformirao Klivlend i trijumfovao sa 33 poena razlike. Odgovorili su Kavsi sa pobedom od 30 poena prednosti, ali kada su Voriorsi poveli 3:1 svi su mislili da je finale gotovo.

Onda su Kajri Irving i Lebron Džejms ubacili u petu brzinu i uradili ono što pre njih nije niko – vratili se i posle 3:1 za protivnika uspeli su da preokrenu.

Sada Lebron Džejms igra u životnoj formi, ali Klivlend ima mnogo problema u odbrani. Deluje da ipak Kavsi sa klupe imaju bolju podršku jer Iman Šampert, Kajl Korver, Čening Fraj, Derik i Deron Vilijams sa klupe čekaju svoju šansu.

Mnogi očekuju sedam mečeva u ovom duelu, a kvote na takav ishod su najmanje od svih, ali opet sjajne! Pobeda Golden Stejta u sedam mečeva ima Meridianbet kvotu 4.00, a pobeda Lebrona i drugova u sedam mečeva ima koeficijent 10.00.

Zanimljivo je da je veća verovatnoća da će Kavsi dobiti u šest mečeva, ali takva računica ima logike. Ako uspeju da pobeđuju na svom terenu i ostvare trijumf u gostima pre sedmog meča verovatno će im biti lakše da na svom terenu završe posao, nego u sedmom meču u Ouklandu.

Ipak jasno je da je ovde Golden Stejt sa Kevinom Durentom favorit. To se vidi dobro i po kvotama za “metle”. Ukoliko Golden stejt ovo završi u četiri meča kvota je 7.00 a u slučaju Klivlendo čak 30!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *