Udineze

Udineze ne zna kako protiv Lacija

Udineze se nije posebno naigrao fudbala posle pobede nad Milanom, ali se na Friuliju nadaju da bi posle tri utakmice i samo jednog osvojenog boda u tom periodu, ponovo mogli da obraduju svoje navijače kada im u goste dolazi Lacio, koji ima velikih problema sa povređenim fudbalerima.
Ipak, čak i takav Lacio je uspeo da pobedi u dve od tri poslednje utakmice i to u mečevima u kojima se to i očekivalo, na svom stadionu protiv Empolija i Peskare, dok je izgubio od Milana kao gost.
Udineze je u istom periodu izgubio od Kjeva i Sasuola, a jedini bod je osvojio protiv najtežeg rivala, Fiorentine sa kojom je odigrao 2:2 na Friuliju.
Rivali su potpuno izjednačeni kada je u pitanju poslednjih deset sezona u kojima je svaki tim pobedio po tri puta i postigao po 15 golova. Međutim, trener Udinezea Đuzepe Jakini nije tako uspešan protiv rimskog kluba, štaviše njegov bilans protiv Lacija više liči na ”film katastrofe”, pošto je na sedam mečeva izgubio čak šest puta!
I Udineze i Lacio se nalaze u situaciji da im je pobeda neophodna – Zebrama da se odmaknu od opasne zone, a Rimljanima da zadrže priključak sa timovima koji žele u Evropu.
Udineze će biti lišen pomoći Emanuela Badua, Emila Halfredsona, Marka Faraonija, Silvana Vidmera i Samira. Lacio takođe ima nekolicinu važnih fudbalera van stroja: zbog povreda neće igrati Dušan Basta, Lukas Bilja, Federiko Marketi i Bastos.
Lacio nije izgubio u Udinama još od 2013. godine, a u poslednjih 7 okršaja u svim takmičenjima, Rimljani su poraženi samo jednom i to na Olimpiku, a slavili su čak pet puta!
Susret počinje u 20:45.