uefa

UEFA U19: grupa B je označena kao šampionska!

Drugi dan na UEFA prvenstvu Evrope za fudbalere do 19 godina koje se održava u Gruziji, proteći će u znaku mečeva u grupi B, za koju se smatra da upravo iz nje Stari kontinent dobiti novog šampiona u ovoj kategoriji.


Na rasporedu su utakmice Bugarska – Engleska i Nemačka – Holandija. Oba susreta se igraju u Tbilisiju, s tim da će Bugari i Englezi odmeriti snage na stadionu Mikheil Meskhi, a Nemci i Holanđani na stadionu koji se zove David Petriašvili.

Bugarska je plasman na finalni turnir izborila sa generacijom koja je pre dve godine igrala na finalnom turniru za dve godine mlađe fudbalere, tako da se radi o veoma uigranom sastavu. Bugari su takođe pobednici u obe kvalifikacione grupe koje su prethodile završnici, a u elitnoj je čak bila bolja od prošlogodišnjeg pobednika Francuske!

Engleska važi za jednog od favorita za trijumf, međutim, Gordi Albion nema trofej u ovom uzrastu, a najbolji plasman je ostvarila 2005. i 2009. kada je bila druga. Selektor Kit Dauning je takođe svoj tim vodio do trijumfa u obe kvalifikacione grupe, a na turniru očekuje borbu za sam vrh.

Drugi meč u grupi je pravi sudar divova, od koji jedan doduše isto kao i Engleska, nema trijumf na prvenstvu Evrope. Radi se o Holandiji, koja je pravi izbor fudbalskih talenata i ima jednu od najcenjenijih škola na svetu, ali nekako joj je do sada izmakla titula u ovoj ”klasi” mladih igrača. Štaviše, Lale nikada nisu uspele da se probiju među 4 najbolje ekipe!

Nemačka kao Nemačka, svuda i uvek među favoritima, a u ovoj kategoriji ima dve titule (2008, 2014), dok je prošle godine osvojila peto mesto. U elitnoj grupi su pokazali snagu i reprezentaciji Srbije pobedom od 2:0 i za sada ističlu kandidaturu za najviši plasman.

Rivali su se sreli na prethodnom prvenstvu upravo u duelu za peto mesto koje je vodilo na Svetski kup i tada je Nemačka bila bolja posle izvođenja jedanaesteraca i fantastične utakmice koja je završena 2:2, da bi posle produžetaka rezultat glasio 3:3!

Meridianbet kvote za oba duela se nalaze ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *