UEFA U21: ima li Furija municiju za nemački pancir?

UEFA U21: ima li Furija municiju za nemački pancir?

Apsolutno nijedna zamerka ne može da se stavi na to kako se odigrao rasplet na UEFA šampionatu Evrope za fudbalere do 21 godine, jer su najviše pokazali upravo finalisti Nemačka i Španija.


Panceri su ipak na putu do finala morali da prežive dramu izvođenja penala sa Engleskom (ili to s obzirom na tradicionalno “umeće“ Engleza na tom polju i nije neka drama), dok je Crvena furija skoro rutinirano slomila otpor nimalo naivnih Azura (3:1).

Iako postoje značajne razlike, oba tima imaju i dosta sličnosti koje se najizraženije u kvalitetu pojedinaca koji igraju na sredini terena.

UEFA

Maks Mejer, Maksimilijan Arnold i Mahmud Dahu spadaju u onu vrstu brzomislećih fudbalera koji rukovode igrom svoje ekipe, a od koje najviše koristi imaju napadači, u ovom slučaju Dejvi Selke, ali koji i sami umeju da postižu golove.

Fudbaler Bajerna Serž Gnabri takođe ne okleva da sa krila da veliki doprinos kako kreativnosti, tako i u napadačkim akcijama koje se često završavaju šansama i postizanjem golova.

Sastav Španije još zvučnije odzvanja imenima svojih mladih zvezda jer se u njemu nalaze i igrači već provereni u Primeri kao što su Saul Nigez, Asensio, Denis Suarez, ili oni što su iskusili barut Premijer lige: Delofeu i Beljerin!

Selektor Nemačke Stefan Kunc će u finalu imati visoko motivisan sastav, moralno ojačan načinom na koji je pobedio Englesku i taj timski duh će sigurno odigrati veliku ulogu u okršaju sa Španijom.

UEFA

Sa druge strane, Crvena furija bi se trijumfom izjednačila sa Italijom po broju titula na prvenstvima Starog kontinenta i to je pogonsko gorivo ekipe koju vodi Albert Selades.

Španija ima prednost u međusobnim duelima i to veliku, jer je u šest susreta u ovoj kategoriji nadigrala Pancere čak četiri puta, a izgubila samo jednom! Furija je favorit u duelu koji se igra u petak uveče u Krakovu, ali ko u fudbalu sme da potceni Nemce? Meridianbet kvote za finale se nalaze ovde.


27.6.2017. UEFA U21: spektakularna polufinala u Poljskoj!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *