UEFA U21: spektakularna polufinala u Poljskoj!

UEFA U21: spektakularna polufinala u Poljskoj!

Polufinale na UEFA U21 šampionatu Evrope i da je unapred određeno, ne bi moglo da bude spektakularnije, jer ga čine dve najuzbudljivije moguće utakmice: Engleska – Nemačka i Španija – Italija!


Stari poznanici i rivali, Engleska i Nemačka se sastaju u Tišiju, a uzrasna kategorija fudbalera do 21 godine je valjda jedina u kojoj je Gordi Albion uspešniji od Pancera! Naime, ostrvljani su pobedili u četiri od deset takmičarskih okršaja, dok su Nemci uzvratili samo dva puta. Međutim, jedini trijumf Nemačke na finalnom turniru je ostvaren upravo pobedom (4:0) nad sadašnjim protivnikom, što može da bude veoma značajno uoči najnovijeg susreta.

UEFA

Snaga Nemačkog tima leži u kreativnosti fudbalera koji igraju na sredini terena (Mahmud Daho, Maksimilijan Arnold, Maks Mejer), a opasnost po odbranu Engleza će dolaziti najviše od Dejvija Selkea i Serža Gnabrija.

Za razliku od svog rivala koji je poražen u poslednjem meču u grupi, ostrvljani su bez poraza stigli do polufinala, ali će možda biti lišeni pomoći Natana Redmonda i Natanijela Šaloba.

Šta može i kako igra Španija, uverila se i Srbija u grupnoj fazi koja je poražena od praktično drugog tima Crvene furije, pa je jasno sa kakvim će se izazovom suočiti Italija u utorak uveče u Krakovu.

UEFA

Na terenu stadiona u tom poljskom gradu će talon biti sastavljen od čak devet titula šampiona Evrope, što je broj koliko puta su Italija (5) i Španija (4) do sada zajedno bili najbolji na kontinentalnom takmičenju!

Ovaj susret je repriza finala iz 2013. godine kada je Crvena furija slavila pobedu rezultatom 4:2, ali je međusobni bilans ovih rivala izjednačen na po tri pobede za svaki tim iz ukupno osam mečeva!

Teško je bez preterivanja opisati sastav Španije koji obiluje zvezdama (Nigez, Asensio, Suarez, Delofeu,Beljerin), ali i među Azurima ima fudbalera koji su već stvorili ime (Domeniko Berardi, Federiko Bernadeski), tako da okršaj može da bude mnogo neizvesniji nego što se predviđa.

Meridianbet kvote za polufinalne okršaje na UEFA U21 šampionatu Evrope se nalaze ovde.


24.6.2017. Fudbal U21: na koji način Italija može do pobede protiv Nemačke?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *