UEFA U21: uzbuđenja se nastavljaju duelom domaćina Poljske i šampiona Švedske!

UEFA U21: uzbuđenja se nastavljaju duelom domaćina Poljske i šampiona Švedske!

Na UEFA U21 šampionatu Evrope je okrenut prvi krug utakmica, a novi počinje u utorak kada se na rasporedu nalaze dva veoma interesantna okršaja u grupi A, Slovačka – Engleska i Poljska – Švedska.


Gordi Albion važi za favorita u susretu sa Slovačkom, ali će podneti i veći pritisak zbog  podbačaja u prvom kolu i osvojenog samo jednog boda u meču sa Švedskom. Odbrana  mladih Engleza je bolji deo tima koji je u kvalifikacijama primio najmanji broj golova (3), ali je napad tokom kampanje bio prilično neefikasan na gostovanjima na kojima je Engleska postigla svega tri gola.

Slovačka je pobedom protiv domaćina Poljske u prvom kolu napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale, čime bi izjednačila svoj najveći uspeh na ovom takmičenju. Doduše, ova selekcija je prethodno samo jednom i učestvovala (2000) i tada je ostvarila jedini trijumf nad Engleskom, da bi sledeća dva izgubila bez postignutog gola.

Utakmica se igra u gradu Kilce, a predlog za tip je bez golova u prvom poluvremenu za šta Meridianbet daje kvotu 3.05.

UEFA

Domaćin protiv šampiona je najkraći opis utakmice koja se igra u Lublinu, a u kojoj će snage odmeriti Poljska i Švedska.

Ova dva rivala imaju bogatu istoriju susreta na takmičenju i prilično izjednačen bilans – Poljaci su vlasnici četiri, a Šveđani tri pobede iz ukupno 11 mečeva. Šampion je pobedio u poslednjem duelu koji se igrao u kvalifikacijama za prethodni UEFA šampionat u ovoj kategoriji, a rezultat je bio 3:1.

Poraz u prvom kolu za domaćina znači da protiv prvaka moraju da idu na pobedu, a da to nimalo nije lako, prvi su saznali Englezi. Uostalom Švedska je već osam puta učestvovala na takmičenju i dva puta igrala u finalu, uključujući i 2015. godinu kada su i osvojili titulu!

Domaćin je domaćin, ali Meridianbet kvota (2.70) na pobedu Švedske ne sme da se propusti!


16.6.2017. UEFA U21 šampionat: prvi dan ”rezervisan” za pobede Engleske i Poljske


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *