Ugo Vijeira ostaje u Crvenoj zvezdi

Ugo Vijeira odbio duplo veću platu zbog Zvezde

Mogla je Crvena zvezda lako da ostane bez dva svoja najbolja strelca iz prošle sezone, ali je Ugo Vijeira odbio da napusti Beograd.

Portugalac koji se preporodio otkako je stigao u Crvenu zvezdu prošle sezone je postigao 20 golova u Superligi i samo ga je povreda sprečila da bude najbolji strelac lige. Jedan gol više od njega postigao je Aleksandar Katai, a Vijeira je propustio dva meseca na kraju sezone.

Klub je u velikim finansijskim problemima i pominjalo se da bi Vijeira mogao biti među igračima koji bi mogli da napune kasu kluba. Ipak njegove nešto lošije partije na startu sezone su uslovile da te priče zastanu.

Ipak sinoć je prema navodima španskih medija novi član Primere Alaves ponudio milion evra za Vijeiru. Dinamika isplate bi bila takva da bi Zvezda odmah dobila 500.000 odmah i još 500.000 evra nakon toga.

Ipak Ugo Vijeira je odbio ponudu i ostao u Crvenoj zvezdi iako bi dobio duplo veću platu u Španiji. Portugalac se tako nije prirdužio reprezentativcu Srbije Aleksandru Kataiju, koji je poslednjeg dana prelaznog roka u bukvalno minut do 12 prešao u Alaves.

Vijeira je u poslednjoj godini ugovora sa Crvenom zvezdom i postoji opasnost da na kraju sezone ode iz kluba bez obeštećenja. Moguće je da se u Zvezdi nadaju ponudi sa Istoka, pošto prelazni rok u Kataru traje još 20 dana.

Napadač Borca Srđan Vujaklija je potpisao predugovor sa Crvenom zvezdom i stići će a Marakanu u januaru, a moguće je da se u klubu nadaju da će u tom prelaznom roku prodati Vijeiru i zaraditi novac.